Weekend Schiermonnikoog
Tekst en foto's: Nando - 28 maart 2012

Afgelopen weekend hebben we (mijn vriendin en ik) vier dagen op Schiermonnikoog doorgebracht, zwaar bepakt met foto-apparatuur dat in een karretje achter de fiets bijzonder goed over de kilometers fietspaden te vervoeren is.


Mijn doel was het fotograferen van landschappen en bovendien het liefst met water in beweging. Dat laatste doel heb ik niet gehaald. Ondanks dat het eiland omringd is door water en eb grote gebieden droog legt, is het niet geschikt om echte beweging in het water goed vast te leggen. Voor dat doel moet ik elders op zoek.

De dagen waren bijzonder zonnig. Een stralend blauwe lucht zonder een wolkje. Dat was jammer want voor landschappen zijn wolken een mooie toevoeging. Tegelijkertijd gaf het een heerlijk lentegevoel, wat natuurlijk ook welkom is. Alleen de zaterdag was mistig en later op de dag erg grauw. Op het strand was niet te zien waar het land ophield en de lucht begon. Een zwakke mistige zon brak zo nu en dan door de bewolking wat een heel bijzonder licht opleverde.

Op zondag trokken er bij zonsondergang nog wat wolken over het eiland wat een mooi uitzicht opleverde.

Natuurlijk gaf de wolkeloze hemel een uitstekende gelegenheid om de nachtelijke sterrenhemel vast te leggen. Op het eiland is de lichtvervuiling natuurlijk veel minder dan op het vaste land, wat tot een adembenemende met sterren gevulde hemel leidde. De bijzonder heldere planeten Venus en Jupiter vulden het plaatje aan.


>  Voor website van Nando:  Klik hier.