Voetbalvereniging De Monnik en... oud papier

Elke eerste woensdag van de maand halen vrijwilligers van voetbalvereniging 'De Monnik' huis-aan-huis op het eiland oud papier op. Dat gebeurt al sinds 1980. Gestart werd met een auto per maand, maar inmiddels gebeurt het ophalen met twee auto's per maand. De plaatsen waar de grote vrachtauto's niet komen, worden bezocht door een kleine vrachtauto. Daarnaast heeft de vereniging ook een opslagpunt waar bedrijven hun oud papier kunnen afgeven. Daarnaast zijn er op drie plekken op het eiland papiercontainers.

Voor het legen en afvoeren van het papier naar de wal zijn zo'n dertig vrijwilligers in touw. Minimaal een keer per jaar wordt er een feestelijke avond gehouden voor de vrijwilligers.  De financiën die verzamelen van oud papier oplevert is 'de ruggengraat' voor de vereniging. Zonder deze inkomsten zou 'De Monnik' de financiële touwtjes niet aan elkaar kunnen knopen en zou (competitie) voetbal voor jeugd en senioren op het eiland niet mogelijk zijn.

In al die jaren heeft de papierploeg (weer of geen weer) nog nooit een keer verzaakt om het papier op te halen. Langs het hoofdveld staat een bord met de tekst: 'Het sparen van oud papier, goed voor 'De Monnik', goed voor het milieu'.

Voetbalclub 'De Monnik' is opgericht in 1933. Kameraadschap en enthousiasme zijn door de tijd heen gebleven. Sinds 1979 speelt de club in competitieverband bij de KNVB. Website: Klik hier.