(Herfst) tocht naar Willemsduin
 Joukje Pees  (september 2016)


Met trots: voor het eerst de tocht naar het Willemsduin ondernomen. Met de fiets via de Kobbeduinen het Douwe Hoekstrapad gevolgd, door de kwelder en dan sta je opeens voor het feit dat er een bordje staat Willemsduin... Maar dit staat wel aan de overzijde van een redelijk brede slenk. Daarna met de slenk mee richting duinen. ter hoogte van paal 11 kon ik om het uiteinde van de slenk heen, weer richting bordje Willemsduin terug en daar mijn fiets geparkeerd.


Dat was een goede keus, want ik zou nog zo'n vijf slenken moeten doorwaden alvorens het Baken en Willemsduin te bereiken!

Ik heb er verder maar een blote voetenpad van gemaakt. Het Baken oogde voor mij indrukwekkend en ik dacht er aan dat hier vroeger vuurpotten onder werden gestookt om zeevaarders op de juiste manier tussen de eilanden door te sturen.

Vervolgens het duin beklommen en daar heerlijk - uit de wind - uitgerust. Vanaf het Baken naar het Wad gelopen en daar op het moment van laagtij een uur terug gewandeld naar de veerdam. Op de gok bij een redelijk brede slenk weer landinwaarts. En... het blote voetenpad teruggevonden en mijn fiets!

Op de terugweg slechts 1 wandelaar getroffen die mij met zijn schoenen in de hand vroeg hoe jij in hemelsnaam weer op het strand kon komen. "Ergens linksaf slaan", zei ik. "Succes!"