Onze trouwdag op het eiland
Anita en Rene Plasschaert


Op maandag 15 februari 2016 gaven Anita en Rene elkaar hun 'ja'- woord op het eiland.
Hun verslag.


"Al een paar keer zijn we op het eiland de rust en kalmte komen opzoeken. Omdat we al een paar jaar samen wonen, besloten we op het eiland te trouwen. Een klassiek trouwfeest zei ons niets, daarom kozen we voor een andere aanpak. We zouden er een feestweek van maken, in plaats van een trouwdag. Samen met de kinderen en vrienden die tevens onze getuigen zouden zijn. Ons mooie avontuur kon beginnen. Via internet zochten we verdere informatie. Natuurlijk een mooie accommodatie waar we allemaal samen konden verblijven, een mooie locatie om te trouwen, een goed en gezellig restaurant, een trouwambtenaar, een weddingplanner..."

De weddingplanner vonden ze in de persoon van Christy Hagen en als trouwambtenaar Sandra Talsma. In oktober 2015 reisden Anita en Rene nog eens af naar het eiland om nog een paar details te regelen. De uitvalbasis werd Hotel Duinzicht. Half januari gingen beiden nog een keer naar het eiland om 'de puntjes op de i' te zetten.

Vrijdag 12 februari vertrokken beiden al heel vroeg naar het eiland. Na circa 25 kilometer rijden, kwam Rene bij een benzinestation tot de ontdekking dat hij zijn portefeuille was vergeten! Dat betekende een snelle rit terug naar huis en de hoop dat alsnog de boot van 09.30 gehaald kon worden. Dat lukte...

"Op het eiland aangekomen installeerden we ons in 'It Aude Kolonyhuis' aan de Badweg Een gezellige accommodatie met alles er op en aan, waar we onze gasten de volgende dag verwelkomden. Weddingplanner Christy Hagen had voor alles gezorgd: de fietsen, het ontbijt, de catering, het restaurant, versiering enzovoort. Hierdoor was er geen sprake van stress of zenuwen".

Op zondag 14 februari was de receptie voor genodigden en vrienden met voor iedereen een kleine attentie. Daarna bracht het hele gezelschap een bezoek aan het schelpenmuseum.

En dan was daar de grote dag. De zon scheen. De bruidegom vertrok samen met de genodigden en begeleid door schoondochter en kleinkind naar de kapel. en daarna volgde de bruid. na de plechtigheid in de Sint Egbertkapel vertrok het gezelschap weer naar het Kolonyhuis voor een proost en een lekker stukje bruidstaart.

"De daarop volgende dagen hebben we benut met vele strandwandelingen, fietstochten en natuurlijk warme chocolademelk en lekkere garnaalkroketjes bij De Marlijn. Ook stond een bezoek aan Vredenhof op het programma en een rondleiding door gids Bart Sikkema. Als afsluiter een introductie tekenen en schilderen door Garda Meerdink van Atelier Schier".