Monnikenloop 2016
My Travel Diary


In het weekend van 19 maart 2016 stond de Monnikenloop weer op het programma. Een hardloopwedstrijd door de duinen van Schiermonnikoog. De wedstrijd heeft een super mooi, maar ook pittig, parcours en er hangt een hele relaxte sfeer op het eiland. Je kunt bij de Monnikenloop meedoen aan diverse afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en de 10 mijl. Net als bij de voorgaande edities had ik mij ingeschreven voor de 5 kilometer, maar wij verbleven voor het eerst tijdens de loop een weekend op Schiermonnikoog.


Om half tien vertrok onze boot naar het eiland. Door de geplande drukte gingen er twee boten vanaf Lauwersoog. De Monnikenloop begon met een kidsloop. Even na twaalven was het tijd voor de 5 kilometer. Mijn doel: proberen de tijd van vorig jaar te verbeteren. Ik ben diep gegaan tijdens de run, maar helaas heb ik 20 seconden langzamer gelopen. Toch heb ik genoten van de run, waarbij het voor het eerst warmer was dan voorgaande jaren. De run was weer als vanouds top georganiseerd!

Na het rennen is het tijd om in te checken in ons hotel. We sliepen in Hotel Graaf Bernstorff, het enige hotel dat ten tijde van het boeken nog een kamer vrij had dit weekend. De kamer die wij tot onze beschikking hadden was super groot.

Even een warme douche en daarna was het tijd om een rondje eiland te doen. Even de winkeltjes bekijken en een wandeling richting strand. De eindbestemming was strandpaviljoen De Marlijn, waar we genoten van warme chocolademelk.

's Avonds besloten we om te gaan eten in de Tox Bar. Hier hing nog een gezellige drukte omdat dit gedurende de dag het verzamelpunt was voor de loop. Ik ging voor een heerlijke burger en frites. Mijn moeder nam een pasta. Een prima portie en een goede keuze.

We sloten de avond af in onze hotelkamer. Bijkomen van een intensieve sportieve dag.

Op de zondagmorgen kregen we een ontbijt in het hotel. Er stond een prima ontbijt voor ons klaar.

Tijdens het ontbijt begon het helaas wat te miezeren. We besloten uit te checken en eerst richting het Bezoekerscentrum te gaan. We willen graag met Pinksteren een excursie boeken, maar dat kunnen we de week van te voren nog prima boeken. Daarna gingen we richting Vrouwe Jacoba. Hier haalden we twee broodjes voor onderweg. Bij vrouwe Jacoba kun je op zondag verse broodjes kopen, de supermarkt is namelijk dicht. Ook de jutterbitter van Schiermonnikoog is hier te koop.

Ondanks de regen besloten we toch onze wandeling te gaan maken. Via de vuurtoren naar het strand. Vanwege het weer wandelden we verder via het bos. Omdat we redelijk vaak op het eiland komen, probeerden we een nieuwe route uit. We kwamen inderdaad op paden waar we nog nooit geweest waren. Inmiddels stond er een stevige wind en om op te warmen dronken we bij De Berkenplas een warme chocolademelk.

Nadat we opgewarmd waren, maakten we nog een kleine wandeling door de duinen om zo weer in het dorp uit te komen. We dronken nog even een thee bij Hotel Van der Werff en hoorden daar dat er een boot eerder vertrekt. We konden mee met de bus van Hotel Van der Werff en namen zo een boot eerder terug naar de vaste wal.

Het was weer een heerlijk weekend op Schiermonnikoog.
We zijn beide dagen heel actief geweest en zijn heerlijk uitgewaaid.