Mmmmm... zeekraal
Kee Huidekoper


Er gaat niets boven de Nederlandse seizoenen. Wij Nederlanders klagen graag en de seizoenen zijn dan ook de ideale voeding voor ons klaaggedrag. Als het regent kunnen we ons hart ophalen en wanneer de mussen eindelijk dood van het dak vallen, zien we onze kans schoon om een weeralarm van stal te halen.


Als fervent kookster barstte ik eens op het strand van het eiland bijna in janken uit toen ik ontdekte dat ik met mijn regenlaarzen in een soort zeekraalwalhalla was beland. Dat leidde tot een recept. En... zeekraal is te koop in den lande bij een grote supermarkt of bij de visboer. Kortom: de smaak van het eiland op uw bord.

Wat heeft u nodig?

Werkwijze:

Snijd de courgette doormidden en snijd beide helften tot dunne plakken. Laat de grillpan goed heet worden en grill alle plakken gaar. Snijd dan de watermeloen in stukken. van de gewassen zeekraal verwijdert u de harde stengelstukken; soms zitten ze er amper aan. Hak de amandelen in de blender fijn of crunch ze met uw handen onder een zwaar voorwerp. Doe al deze ingrediënten in een schaal. Doe er overheen: de verkruimelde fetakaas, de verknipte verse basilicum, wat limoensap, versgemalen zout en peper, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel rode wijnazijn.    Goed mengen en klaar!