Kamperen bij de boer
Tekst en foto's: Sanne


Naast de vakantie met mijn ouders ben ik nog een midweek met vriendinnen op vakantie geweest en wel op Schiermonnikoog. We kozen voor een boerderijcamping * met een kan-en-klaartent. Wat is het heerlijk dat bij aankomst je tent al klaar staat. Met bedjes, kookstel, tafel met stoelen en nog veel meer. Eens wat anders dan dunne luchtmatjes en koken op zo'n gasfles.


Alles wat je nodig hebt zit dus in de tent. We konden dus zonder veel bagage de trein, bus en boot nemen. Je had immers alleen kleren enzo mee. Gewoon op een kookstel koken en aan tafel eten. Prima! En ach, de bedjes waren wel wat klein en de rits van onze tent wat kapot, wat resulteerde in een grote egel die midden in de nacht onze chips op at.

Op het veld stonden vier tenten, twee voor ons en de andere twee waren de eerste drie nachten leeg. De prijs viel mij trouwens mee. We bezochten het mooie uitkijkpunt dat je vanaf bunker De Wassermann hebt. Het waaide heel erg hard. Met wind tegen was het twee keer zo lang fietsen als met wind mee.

Natuurlijk bezochten we ook het strand.

We zijn ook een keer heel vroeg opgestaan voor de opkomende zon. Het was bewolkt en tegen de tijd dat de wolken weg waren, was de zon al hoger aan de hemel. Toch was het leuk om zo vroeg op te staan. De foto hieronder maakten we met een kleureffectje om te doen alsof de zonsopgang oranje was :) . 

De volgende dag nog maar een keer naar het strand. Het was toen prima weer.

Op het eiland is niet veel te doen (voor onze leeftijd), behalve voor fotografen en wandelaars. Maar we hebben ons uitstekend vermaakt. Lekker zelf koken en een keer uit eten geweest. Op het strand gelegen, rondgefietst met de huurfietsen en een wad-excursie gedaan.


* De boerderij waar gekampeerd werd was 'De Kooiplaats'.
   Voor website: Klik hier of op het logo links.