Ik heb genoten!
Weeps with the wind

Vakantie betekent vrij zijn. En voor mij betekent dat niks moeten en niets plannen en zo kwam ik dus geheel onverwachts en ongepland op Schiermonnikoog terecht. kreeg het gevoel toch even uit te willen waaien (geestelijk dan) en de dag daarna was ik daar dus al druk mee bezig.


Ik zocht eigenlijk direct iets verder van huis (lees vaderland) omdat ik ware natuur wenste te ervaren. Maar financieel zat dat er even niet in. Ik werd hier en daar uitgelachen omdat ik naar een waddeneiland ging, merendeel door mensen die er nog nooit een voet gezet hadden. Ik heb ze in hun waan gelaten. Ergens schaamde ik me ook; ik, die de halve wereld al heb gezien maar nog nooit op een van onze eigen eilanden was geweest. het werd dus tijd!

Een eiland, een dorp. Autoluw en volop genieten van gezonde zeelucht, loslopende koeien, schapen en een ongerepte natuur. Ik zie nog steeds de verbazing op mijn gezicht die te lezen was op het moment dat ik daar aankwam. Op de kaart lijken de eilanden zo klein en ik dacht het dus even in een dag te belopen wat dus niet het geval was. geheel onvoorbereid stapte ik van de boot en had geen idee dat het dan nog een paar kilometer lopen was naar het dorp. Dat zijn voor mij van die kleine momenten dat je dan maar even de meute achterna loopt die wel voorbereid was en waardoor ik uiteindelijk in een bus zat die mij naar het dorp bracht.

Op een bank bij het VVV-kantoor ging ik me eerst maar orienteren. De mensen die aankwamen wisten duidelijk waar ze heen wilden. Ik liep het VVV-kantoor binnen en kocht een plattegrond. Ik besloot daarna om een fiets te huren. Er was alleen nog een herenfiets beschikbaar, maar wel met versnellingen. Iedereen haalde me in op de fiets, maar ik deed het rustig aan. Het was per slot van rekening vakantie, 'no rush'!

Ik genoot. De geur van een plant, de zee, het brede strand, de wind, een voorbij wandelende koe. Heerlijk!