- Herfstvakantie
   Annerieke Meijers


Ik ben in de herfstvakantie een paar dagen naar Schiermonnikoog geweest met uiteraard mijn camera. Tussen de buien door schoot ik wat foto's. Ik ben dol op Schiermonnikoog. Al sinds ik een peutertje was, kom ik elke herfstvakantie op het eiland. Ik ken het eiland op mijn duimpje. Dat zei ik ook toen ik vijftien was. En toen verdwaalde ik...


Omdat ik al zo lang op Schiermonnikoog kom, voel ik me er een beetje thuis. het eiland is niet groot waardoor ik elk jaar weer op dezelfde plekken kom die ik inmiddels wel kan dromen. Oud en vertrouwd kun je het wel noemen.

Ik vind het heel fijn om af en toe eens even ergens anders dan in mijn eigen dorp te kunnen fotograferen. Ik ben daar nu eenmaal een beetje op uitgekeken wat fotografie betreft. Met een frisse blik er naar kijken gaat ook een beetje moeilijk omdat ik er al heel mijn leven woon. Dat maakt dat ik het extra fijn vind om - als ik ergens anders heen ga - mijn camera mee te nemen.

Schiermonnikoog is natuurlijk ook wel de ideale fotografie-spot met het strand (de reflecties van het water) maar ook niet te vergeten de duinen en het bos. Helaas voor mij regende het continu toen ik in het bos was en dat weerhield me van foto's maken. 

In drie dagen kun je het hele eiland rond. Ik ben vooral lekker uitgewaaid en... goed nat geregend. Dat was wel een beetje jammer. Maar af en toe scheen de zon en kon ik plaatjes schieten.