Enorme rust
Verhaal van Ashley


Toen ik mijn vriend leerde kennen, wist ik nog niets van zijn liefde voor het eiland Schiermonnikoog. Intussen zijn wij er al twee keer geweest en ook dit jaar wilden wij weer graag genieten van al het moois wat het eiland te bieden heeft.


Naast het lange uitgerekte strand, het bos en de strandtentjes heeft het eiland namelijk veel meer te bieden, namelijk: de enorme rust die je zal ervaren zodra je een voet op het eiland zet.

Als ik naar Schiermonnikoog ga, hoop ik daar maar een ding te bereiken; ik hoop de rust te vinden en weer helemaal op te kunnen laden. het is een plek waar ik stilte vind, tot nadenken kom en al het andere even laat voor wat het is.

Naast de strand- en boswandelingen, een taartje hier en een kopje thee daar, kan je er ook nog eens heerlijk fietsen en letterlijk en figuurlijk uitwaaien. Je fietst zo van de ene kant van het eiland naar de andere kant en er is altijd genoeg te zien en te horen.

Op het strand kun je uren lopen. Of bezoek de Kobbeduinen, een uitgestrekt gebied waar koeien vrij kunnen leven en bewegen en vogels de ruimte hebben om te nestelen. Voor vogelliefhebbers is de Westerplas de plek om vogels te spotten of gewoon om te genieten van de rust die deze plek uitstraalt.