Een Schier weekend
Annemieke Doornbos - september 2016


Elk jaar organiseren 'de funhamels' (in een normale organisatie 'de personeelsvereniging') een teamuitje. Afgelopen jaar was dat 'het-100-dingen-welke-je-ooit-gedaan-moet-hebben-partijtje'. Dit jaar hebben we het iets groter aangepakt.


Het is inmiddels traditie dat buiten de funhamels niemand weet wat er gaat gebeuren. je moet het doen met een agenda-uitnodiging. Sterker nog, een groot deel van de voorpret van de dag zit hem in de speculaties die al weken gaande zijn. Dit keer hebben we dat zelf ook nog iets aangedikt door hier en daar te laten vallen dat elke collega slechts 1 stuk bagage mocht meenemen (met een afmeting van maximaal 55 x 40 x 20 cm) en je je toiletgerei in een doorzichtige verpakking moest inpakken. Doe daar een filmpje bij met de aankondiging, waarin op de achtergrond de website van een niet nader te noemen vliegmaatschappij met een blauw en geel logo te zien is, en de speculatiemachine doet z'n werk wel...

Schiermonnikoog

Op een onmogelijk vroeg tijdstip verzamelen we op de zaterdagochtend is de volgende stap. Er stonden 35 lunchpakketjes klaar om het schoolreisjesgevoel af te maken en een 'eighties' zomerklep voor iedereen. Zo zijn we in de bus gestapt en deze heeft ons vervolgens naar Lauwersoog gebracht, waarna het vrij duidelijk was dat onze eindbestemming Schiermonnikoog was!

Op Schiermonnikoog stonden er vervolgens zeventien tandems klaar welke we het weekend gebruikt hebben om van de kampeerboerderij naar het strand, de kampeerboerderij, de strandtent en de Tox Bar te komen. Overdag hebben we via Thijs' Vliegerparadijs (aanrader!) geblokart, gevliegerd en hebben we een paar mooie snoekduiken laten zien tijdens het beachvolleybal.

Na het eten zijn we richting strand gegaan om een heus kampvuur te maken. Een paar borrels verder zijn we weer op de tandem gekropen en hebben we in de Tox Bar tot in de vroege uurtjes gedanst (of iets wat er verdacht veel op leek).

De zondag begon vroeg en met kleine oogjes hebben we snel ontbeten om daarna de boot te pakken naar het vaste land. Een klein beetje zondagmiddag voor jezelf over is belangrijk om de maandag weer met een fris en fruitig gevoel te beginnen!