Een klein avontuur
Alexandra Koch - december

Een dagje Schiermonnikoog. Een klein avontuur.
Op een winterdag, 30 december. Je waant je in de zomer.


Het was een goede beslissing om vanochtend vroeg op te staan om de boot naar het eiland te nemen. Als ik van de boot kom, sla ik de weg naar het westen in. Een 'klein' rondje om de westpunt van het eiland. Met de wind in de rug. En het is echt niet koud.

Ik wandel een heel eind langs de Waddenzee en kom uiteindelijk via de dijk en een duinenpad bij het strand. Ik ben voor de eerste keer op Schiermonnikoog. Ik heb al vele Waddeneilanden gezien. Dit eiland lijkt meer op een grotere zandbank. Het brede strand zonder strandpaviljoens met zicht op het water.

Na twee uur wandelen met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de duien, ga ik in de duinen zitten om pauze te houden. En dat midden in de winter. Daarna loop ik verder langs het strand. Er wandelen meer mensen maar ik heb toch het gevoel alsof de wereld van mij is. Dat gevoel heb ik altijd als ik aan het water ben. Je kijkt op zee en alles wat je ziet is water en blauwe lucht. Fantastisch.


Op een gegeven moment moet ik toch maar terug gaan, ook al zou ik nog uren langs het water kunnen lopen. De weg naar het dorp gaat langs fietspaden door een klein bos en na ruim drie kilometer kom ik het dorp binnen. Na bijna vijf uur zeelucht te hebben genoten neem ik de bus.

Moe en voldaan zit ik op de boot naar Lauwersoog. Wat een vakantiedag zo midden in de winter aan het eind van een avontuurlijk jaar!


>  Meer lezen van de avonturen van Alexandra?  Klik hier.