Dagje Schier
Esther - juni 2014

Op Eerste Pinksterdag zijn manlief en ik met een vriendin naar Schiermonnikoog geweest. Mijn man en ik waren er nog nooit geweest, wat op zich wel vreemd is voor noordelingen. Gelukkig komt onze vriendin er ieder jaar minstens 1 keer, dus we volgden haar graag. Direct bij de aanlegsteiger huurden we fietsen en gingen richting dorp.


We liepen wat rond door het leuke dorp en bezochten enkele winkels. Er zijn veel van die leuke combi-winkeltjes op het eiland. Combi van kleding en dingetjes voor in huis, combi van boeken en souvenirs of van tapas en suikerklontjes. Helaas waren ook veel winkeltjes gesloten deze dag, maar er was nog genoeg te bekijken.

Bij 'Ogygia' (combinatie van kunst, schelpen en meer moois) kocht ik mooie kaarten en een schattig vaasje. Maar vooral bewonderde ik de prachtige 'kroonluchter' van parels. Het was een soort krans waar allemaal strengen zoetwaterparels hingen, in verschillende formaten en diverse tinten wit. Met nog wat glas erbij was het een prachtig gezicht, zeker voor iemand die van parels houdt, zoals ik.

Zo midden op de dag was het weer wat minder fraai dan we hadden gehoopt en mijn man had geen jas of vest bij zich. Dus we togen naar 'Schier Fashion', waar we een mooie maritieme trui kochten. Het regende niet echt door gelukkig, dus we hesen ons op tandem en fiets en reden over het prachtige eiland richting strand. Er is nog best veel bos op het eiland en er stond van alles in bloei, dus het fietstochtje was echt genieten. Ik vond vooral de duinrozen heel mooi.

Op het terras van strandpaviljoen 'De Marlijn' was het heerlijk toeven. De zon deed erg haar best om door te breken en dat was al lekker voelbaar aan de temperatuur. We vonden een mooi plekje en genoten van de mensen om ons heen, het weer en de lunch. Wat hebben ze daar lekkere dingen op de kaart. We bestelden alle drie wat anders en proefden van elkaars bestelling. We hebben er twee uurtjes doorgebracht en zijn daarna nog even het strand opgegaan. Schiermonnikoog heeft een enorm breed strand. Voor thuis heb ik wat scheermessen verzameld.

Ook de fietstocht terug was fijn. We stonden opeens tussen de koeien, poseerden voor de tandemfoto en reden lekker rustig richting het dorp, waar we nog een kopje koffie dronken. We namen de (extra) boot van 18.00 uur terug. 's Avonds vielen we als een blok in slaap; rozig van strand en zee.