Bezoek aan Schiermonnikoog
Sonnie - Tieske


Voor de vierde keer in successie was het in de herfstvakantie tijd voor een bezoek aan een van de Waddeneilanden. Dit keer was de kleinste aan de beurt: Schiermonnikoog.


Na een voorspoedige autoreis waren we ruim op tijd bij de haven van Lauwersoog waar de boot naar het eiland vertrekt.Na de auto geparkeerd te hebben, viel de rust al direct op. Waar het bij de veerdiensten naar de andere eilanden soms echt druk is, is het hier heerlijk rustig. We kochten een retourkaartje en zochten een plekje op de boot. Lekker met een kop koffie en iets hartigs.

Na de koffie gingen we naar het bovendek. Het was immers mooi weer en een boottripje is leuk vanaf het dek. Wat hadden direct wat mooie fotomodellen in de vorm van langszoevende meeuwen.

Na drie kwartier kwamen we aan op het eiland en namen de klaarstaande bus naar ons appartement. Dit keer hadden we een appartementje gehuurd bij een particulier. Op de voordeur hing een welkomstbriefje. Het bleek een lekker ruim en gezellig appartement te zijn.

Nadat we onze tassen een plaats hadden gegeven was het tijd voor de nodige boodschappen. De supermarkt was om de hoek. Na de boodschappen wandelden we richting strand. Dat strand is bijzonder want het is immens breed en delen van het strand zijn begroeid. Echt prachtig!

Na de wandeling was het tijd om te eten en om de spelletjes uit de tas te trekken.

Op dinsdag zou het weer omslaan, maar op het eiland bleef het gelukkig droog. We maakten een fietstocht langs de dijken en de schapen en liepen vervolgens een stuk door de Kobbeduinen. Terug in het dorp lekker wat versnaperingen op het terras. De familie mus hield ons gezelschap. Ze bleken gek op slagroom. De rest van de dinsdag deden we het rustig aan met een een strandwandeling en luieren in ons appartement.

De woensdag begon met tamelijk slecht weer. Dan maar lekker uitslapen. Daarna een korte wandeling in en om het dorp en een tentje uitzoeken om 's avonds te gaan eten. In de loop van de dag sloeg het weer om en maakten we een flinke wandeling naar vuurtoren en strand. Dat was door het mooie Hollandse licht de moeite waard. Een hoogtepunt waren de zeehonden op de znadbank vlak bij de kust. 

Na al het natuurschoon, smaakte het eten extra lekker. Op donderdag was het weer wisselvallig, maar goed genoeg om het bos op het eiland te verkennen. het blijft prachtig om op zo'n klein eiland toch ineens weer in een totaal andere omgeving te lopen. Later nog even langs de Waddenzijde van het eiland. Mooi!

En dan is het alweer vrijdag. De tijd vliegt op het eiland. Dus: bus richting boot om de oversteek te maken naar het vasteland.