Babette van Veen en Schiermonnikoog

Ik was nog nooit op Schiermonnikoog geweest. Geen idee waarom niet, maar het kwam er gewoon nooit van. De boottocht was dus al een hele beleving. Zo heb je meteen het gevoel dat je er echt even uit bent!


Op het eiland staan bussen en taxibusjes die jou en je bagage graag naar je appartement brengen; je mag namelijk je auto niet meenemen. In het centrum en bij de meeste appartementverhuurders kun je dan fietsen huren waarmee je meteen je vervoermiddel voor de hele week hebt. Met een oppervlakte van 200 kilometer ben je ook zo het eiland rond, dus dat is prima te doen.

In het dorp zit een leuke ijssalon, een paar cadeauwinkels, een supermarkt en een paar zeer befaamde restaurants, waar ik persoonlijk niet zo warm van werd. Daar merk je wel dat er veel toeristen komen en voelde ik me niet zo heel erg welkom als zoveelste toerist van de dag.

Waar ik wel heel warm van werd was Strandpaviljoen 'De Marlijn'. Niet dat ze me daar nou stonden op te wachten met vlag en wimpel, maar het was een echte strandtent, met dito gevoel, gezellig ingericht en het eten was heerlijk; salades, mosselen, seafood, het was allemaal top. Daar hebben we dus iedere dag gegeten. Dat we er een half uurtje voor moesten fietsen namen we voor lief, dat is namelijk een prachtig tochtje door het bos en de duinen.

Wanneer je naast fietsen iets anders wilt doen, is kitesurfen echt een aanrader. Gewoon vliegeren op het strand is ook al leuk en natuurlijk heerlijk wandelen of uitpuffen in je appartementje dat van alle luxe is voorzien. Het is niet groot, maar wel lekker knus en lekker fris en mooi ingericht, dus wat wil je nog meer.