schierweb.nl

Welke mogelijkheden zijn er voor een reisverzekering?

Wil je jouw reisverzekering via Univé regelen? Dan moet je goed weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Alle verzekeringen kunnen namelijk een geheel andere dekking hebben. En ondanks dat het onderwerp niet zo spannend lijkt en je het liefste alles binnen enkele minuten geregeld wenst te hebben, is het toch goed om hier even de tijd voor te nemen. Maar wat moet je dan allemaal weten over de mogelijkheden voor jouw volgende reisverzekering? Als eerste is het goed om te bekijken of de medische noodgevallen erin zitten. Als je ziek wordt op vakantie en naar het ziekenhuis moet, kan dit immers hoge rekeningen opleveren. Jouw verzekering zal deze kosten grotendeels dekken, zodat jij je kan richten op het herstel.

Bagage en avontuurlijke activiteiten

Bij de reisverzekering via Univé is het ook verstandig om te onderzoeken of jouw bagage meeverzekerd is. Hoewel het vrijwel niet voorkomt, kan het zomaar zijn dat jouw bagage verloren raakt tijdens het vliegen. Of de koffers beschadigen dusdanig dat je zowel de koffers als de bezittingen moet vervangen. Het zijn kosten die je niet wilt maken, zeker niet aan het begin van de vakantie. Met de juiste dekking krijg je een groot deel van de kosten vergoed en voorkom je dat de kostenpost de rest van de vakantie in het water loopt. Daarnaast kan je jezelf verzekeren voor extreme sporten en andere activiteiten. Vooral als je veel avonturen wilt beleven loop je een groter risico om iets op te lopen. De dekking kan je als aanvullende optie aangeven tijdens het afsluiten van de verzekering.

Annulering van de reis vergoed krijgen

Moet je jouw reis om welke reden dan ook annuleren? Dan is het goed opletten met jouw doorlopende reisverzekering. Niet iedere dekking vergoed namelijk alle kosten voor de annulering of onderbreking. Ook is lang niet iedere reden opgenomen in de polisvoorwaarden. Echter kan het zomaar zijn dat je de reis wegens ziekte of een ander noodgeval moet annuleren voordat je vertrekt. De vlucht omboeken en het annuleren van de accommodatie levert dan hoge kosten op. Door hiervoor gedekt te zijn, weet je zeker dat jouw kosten vergoed worden en je een andere keer wel weer op vakantie kan. Als de reisorganisatie de reis annuleert vanwege faillissement of een andere reden wil je de kosten ook vergoed krijgen. De vergoeding kan helpen bij het maken van nieuwe reisplannen.

De aansprakelijkheid en juridische conflicten

Als laatste kan je nog kijken naar de aansprakelijkheid en juridische bijstand. Als je bijvoorbeeld schade aanbrengt aan anderen of de spullen van iemand anders, moet je deze kosten vergoeden. De bedragen kunnen flink oplopen en zorgen voor een domper op vakantie. De verzekering kan jou helpen om deze kosten te betalen. Indien er een schadeclaim tegen jou wordt ingediend kan je ook rekenen op juridische bijstand. Vooral bij complexe situaties is het een vereiste om deze te hebben. Hier weet je immers niet voldoende vana en het kan grotere problemen opleveren als je niet de juiste stappen doorloopt. 

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.