schierweb.nl

Op vakantie in eigen land

Een vakantie in eigen land is voor velen de gelegenheid om verborgen schatten en onontdekte pareltjes in de eigen omgeving te verkennen. Als je in Nederland op pad gaat, zul je versteld staan van al het moois dat dit land heeft te bieden. Het avontuur van een binnenlandse vakantie begint met het inpakken van een kleine koffer met de benodigdheden. Houd in ieder geval een beetje ruimte over om de kleine koffer verder te vullen met de mooiste herinneringen. In dit artikel delen we de voordelen van het vieren van een vakantie dicht bij huis en onthullen we de top 5 plekjes die je niet wilt missen.

Neem een kleine koffer mee op reis

Net zoals iedere vakantie begint ook een vakantie in eigen land met het maken van een slimme keuzes, zoals het kiezen van de juiste bagage. Je wilt natuurlijk niets vergeten, maar wel zo licht mogelijk reizen. Kies daarom voor een kleine koffer. Door het formaat van een dergelijke koffer is hij eenvoudig te manoeuvreren en heb je alle benodigdheden bij de hand. Je kunt kiezen voor een standaard kleine koffer, maar het is toch veel leuker om met een unieke en speciaal voor jou ontworpen koffer te reizen. Zo’n gepersonaliseerde kleine koffer bestel je via NoBoringSuitcases.com en maakt van iedere binnenlandse vakantie een groot succes.

Ontdek de mooiste plekjes van iedere provincie

Een ontdekkingsreis door Nederland is geschikt voor verschillende type reizigers. Of je nu liefhebber van pittoreske dorpjes in de heuvels, historische steden met oude architectuur of natuurliefhebber bent, in Nederland vind je het allemaal.

 1. Breng een bezoek aan de iconische Martinitoren in Groningen stad en ontdek de bruisende sfeer op de Grote Markt met zijn diverse cafés en winkels.
 2. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Friese Waddeneilanden. Ga naar Terschelling voor zijn brede stranden en schilderachtige dorpjes, bezoek Vlieland voor de rustige sfeer en ongerepte natuur of observeer zeehonden en vogels op Texel.
 3. In Drenthe vind je met Nationaal Park Dwingeldereld het grootste natte heidegebied van West-Europa, de ideale bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers.
 4. Maak in Overijssel een boottocht door de grachten van het Venetië van Nederland, Giethoorn, en geniet van de charme van dit waterrijke dorp.
 5. In Flevoland kan een bezoek aan Natuurpark Lelystad die ontbreken voor een ontmoeting met wilde dieren en ontdek de maritieme geschiedenis op de Bataviawerf.
 6. Voor het Nationaal Park de Hoge Veluwe moet je in Gelderland zijn. Verken hier de uitgestrekte bossen en heidevelden van De Hoge Veluwe, met het Kröller-Müller Museum en de befaamde beeldentuin.
 7. Beklim de Domtoren voor een panoramisch uitzicht over de stad Utrecht, maak een ontspannen boottocht door de charmante grachten en zoek vervolgens een gezellige eetplek naast de grachten.
 8. Voor een vakantie in het voorjaar moet je in de Keukenhof en de kleurrijke bloemenvelden van Noord-Holland zijn.
 9. Wist je dat de Kinderdijk met historische windmolens in Zuid-Holland op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan? Deze zijn zeker het bezoeken waard.
 10. In Zeeland kun je een kijkje nemen bij de indrukwekkende Deltawerken die Nederland beschermen tegen het water uit de Noordzee en kom helemaal tot rust op de zonnige stranden en in de pittoreske dorpjes.
 11. Voor een sprookjesachtig dagje uit bezoek je het attractiepark De Efteling in Noord-Brabant en vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan Den Bosch met zijn historische architectuur.
 12. Wandel door de gezellige straten van Maastricht, eet er een echte Limburgse vlaai en bezichtig de mysterieuze grotten van Valkenburg voor een unieke ervaring.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.