schierweb.nl

10 dingen die je niet mag missen op Schiermonnikoog

Mocht u het zich afvragen, zo ziet Schiermonnikoog eruit bij zonsondergang. Het eiland Schiermonnikoog heeft ongeveer 1200 zonuren per jaar – meer dan genoeg voor een zomerse ontsnapping. De lange zonuren betekenen ook dat alle vijf stranden open zijn van begin juni tot eind augustus. Zelfs als er in andere delen van het land sneeuw of ijs ligt, kun je hier warm zand vinden. Schiermonnikoog, een van de meest noordelijke eilanden van Europa en een van de populairste Duitse kustbestemmingen in het laagseizoen, is ook een uitstekende keuze voor wie rust en stilte verkiest boven massale drukte elders in Duitsland. Hier zijn 13 dingen die je zeker moet doen als je in het laagseizoen komt:

1. Maak een lange wandeling in de duinen

Als u een duinwandeling maakt, kunt u in minder dan drie uur het hele eiland rondwandelen. Je kunt vrij ver komen en fantastische uitzichten vinden, ook op de nabijgelegen Friese eilanden. U kunt onderweg ook stoppen en genieten van de stilte van de duinen. U kunt kiezen uit vele paden, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die bij u past. Uw voeten zullen u dankbaar zijn voor de wandeling.

2. Bezoek een geweldig strand

Aan de zuidwestkant van het eiland ligt het langste strand, Langenberg Beach. Dit strand is een van de grootste van Europa en is 7,5 km lang. Het is erg populair in de zomer, maar ook buiten het seizoen is het erg mooi. Een ander geweldig strand om te bezoeken is het rustigere Ostseebad Ballenstedt, dat u kunt bereiken via een wandeling van 15 minuten vanaf Langenberg Beach. Het is ook goed bereikbaar met de fiets.

3. Huur een fiets en fiets het eiland rond

Er zijn veel fietsverhuurbedrijven op het eiland, en dit is een geweldige manier om het eiland te zien. Er zijn ook veel fietspaden, dus u hoeft niet bang te zijn dat u verdwaalt. De eilanden Voorne-Putten en Hengelo zijn bereikbaar via fietspaden, dus u kunt gemakkelijk het hele eiland in een dag rondfietsen.

4. Proef lokale kazen en wijnen op een boerderij

Als je wat heerlijke zuivelproducten wilt proberen voordat je weer naar huis gaat, waarom bezoek je dan niet een boerderij die kaas maakt? U kunt ook wijnhuizen vinden die geweldige wijnen en bieren produceren. Er zijn veel boerderijen die rondleidingen geven over het kaas- en wijnmaakproces, zodat je een kleine insidersblik krijgt op hoe deze producten worden gemaakt.

5. Breng wat tijd door met dieren op een boerderij

Er zijn veel boerderijen op het eiland waar u tijd met de dieren kunt doorbrengen. U kunt de geiten en schapen voeren, de konijnen aaien en op paarden en pony’s rijden. Sommige boerderijen hebben ook honden om mee te spelen. U kunt deze boerderijen gemakkelijk vinden door de plaatselijke bevolking te vragen of online te zoeken.

6. Speel golf op een van de mooiste banen van Europa

Als je van golf houdt en je bezoekt het laagseizoen, moet je overwegen om op een van de mooiste banen van Europa te spelen. Er zijn veel banen die open zijn in het laagseizoen, dus u kunt zoveel rondes spelen als u wilt voordat u weer naar huis gaat. De baan van Schiermonnikoog is de moeite waard, met veel mooie holes en een geweldig uitzicht op zee.

7. Geniet van lekker eten en koffie in een restaurant – niet alleen koffie!

Als u van eten en koffie houdt, kan het op dit eiland niet misgaan. Veel van de restaurants en cafés zijn buiten het seizoen geopend, en u kunt er genieten van heerlijke maaltijden en geweldige koffie. U kunt ook enkele lokale specialiteiten proberen, zoals Nederlandse drop of bramenwijn.

8. Overnacht in een luxe hotel of B&B

Veel hotels en B&B’s zijn buiten het seizoen geopend. Deze hotels en B&B’s zijn vaak erg mooi en bieden een prachtig uitzicht, zodat u uw vakantie buiten het seizoen in stijl kunt doorbrengen. Op booking.com kunt u vele fantastische aanbiedingen vinden, dus zorg ervoor dat u uw verblijf boekt terwijl u op het eiland bent.

9. Bezoek tijdens het Duitse openluchtfilmfestival – als je tegen de hitte kunt!

Als je je echt wilt onderdompelen in het laagseizoen, kun je een bezoek brengen tijdens het Duitse openluchtfilmfestival. Dit festival toont een aantal van de beste openluchtfilms die gewoonlijk alleen in de zomer worden vertoond. Je kunt deze films bekijken in een tent op het strand, of je kunt veel openluchtevenementen vinden die gratis zijn. Afhankelijk van waar je heen gaat en wat je doet, kun je misschien iets vinden dat helemaal gratis is. Er zijn veel gratis evenementen, zoals muziekconcerten en openluchtfilms. Er zijn ook veel gratis musea, zoals Museum Schiermonnikoog.

10. Is er een betere manier om de tijd buiten het seizoen door te brengen?

Schiermonnikoog is de perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen en te genieten van rust en stilte. Dit eiland is een van de weinige plaatsen in Duitsland die echt van het net af zijn, en er zijn weinig toeristen. U kunt gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen met het verkennen van de vele attracties op het eiland zonder overweldigd te worden door drukte of lawaai. Dit eiland heeft ook een aantal fantastische stranden en natuurschoon, zodat u ook als het buiten wat kouder is van de buitenlucht kunt genieten. Er is ook een golfbaan en een negenholesbaan met prachtig uitzicht op zee. Als u op zoek bent naar een plek om aan de zomerdrukte te ontsnappen, is dit eiland buiten het seizoen de perfecte keuze.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.