schierweb.nl

Tips voor een vakantie op de Waddeneilanden: het ultieme eilandgevoel

Wanneer je afreist naar de Waddeneilanden kom je helemaal tot rust, terwijl je hiervoor niet ver hoeft te rijden. Elk eiland heeft iets unieks en ook roepen alle eilanden een eilandgevoel bij je op. De Waddeneilanden zijn perfect voor echte zonaanbidders, natuurliefhebbers, maar ook voor dagjesmensen en mensen die even lekker willen uitwaaien en onthaasten.

Bezoek een van de vele natuurgebieden

Texel is het grootste Waddeneiland en is te bereiken vanaf Den Helder. Op dit eiland kom je al snel tijd tekort, omdat er verschillende knusse dorpjes zijn, je kan wandelen over mooie uitgestrekte stranden en er een grote diversiteit aan natuur te vinden is. Om het echte eilandgevoel te krijgen tijdens een weekend of midweek op Texel, kan je een bezoek brengen aan een van de vele natuurgebieden. Rondom de kenmerkende vuurtoren van Texel kan je de Eierlandse Duinen ontdekken. Daarnaast is de Slufter een bekend en uniek natuurgebied op het grootste Waddeneiland. Vanaf meerdere eilanden worden er tochten aangeboden om zeehonden te spotten. Spot de zeehonden in de Waddenzee, ook kan je de dieren tegenkomen terwijl ze liggen te zonnen op een van de vele zandplaten.

Prachtige ongerepte natuur

De Waddeneilanden Vlieland en Terschelling bereik je vanaf Harlingen. Het kleinste eiland Vlieland is heerlijk rustig en autovrij. Je zal dan ook, wanneer je op dit eiland verblijft, alles lopend of op de fiets moeten doen. Aangezien het eiland niet heel groot is, is dit prima te doen. Vlieland beschikt over prachtige ongerepte natuur, waar je lange wandelingen kan maken. Er is slechts een dorp te vinden, waar je gezellige restaurants en winkels tegenkomt. Voor een reis met een groep vrienden is het derde eiland goed geschikt: Terschelling. Je vind er veel uitgaansgelegenheden en jongerencampings. De oudste vuurtoren van ons land, de Brandaris, is te vinden op Terschelling. Daarnaast worden er sportieve activiteiten georganiseerd, zoals wadlopen.

Nationaal Park Schiermonnikoog

Ben je op zoek naar een bestemming voor een familieweekend, kies dan voor het eiland Ameland. Er zijn vier gezellige dorpjes te vinden op het eiland, waar je met zijn alle kan genieten van het zonnetje. Als activiteit kan je een gietijzeren vuurtoren beklimmen, die al sinds 1880 op het eiland te vinden is. De kinderen kunnen meedoen aan een schatgraaftocht, terwijl de volwassenen een drankje nuttigen bij een beachclub. Schiermonnikoog is daarentegen de perfecte locatie voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het gehele eiland is een Nationaal Park, waar je kan genieten van al het moois wat Schiermonnikoog te bieden heeft. Het eiland is autovrij, dus je ontdekt de mooiste plekken op de fiets of te voet. Op dit eiland kan je zomaar een zeehond spotten.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.