Kunstenaars en het eiland

Menigeen wordt geïnspireerd door het eiland. Wie kennis heeft gemaakt met de ruimte, rust en natuur op Schiermonnikoog, zal dat begrijpen. Deze pagina geeft informatie over kunstenaars voor wie het eiland een grote inspiratiebron is.

Aan bod komen: Theo Onnes - Marius van Delden - Gert Jan Veenstra - Wim Velt


- Theo Onnes (1957)

Theo Onnes komt uit een schildersfamilie. Hij zet die traditie voort. In 1999 studeerde hij af voor een opleiding schilderen aan ABK Minerva in Groningen. Hij woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum (Groningen), waar zijn vrouw Ankie haar galerie 'Galerie Het Raadhuis' heeft.

Dieren, mensen, landschappen

Theo verwierf vooral bekendheid door zijn schilderijen van koeien geiten. Maar ook voor landschappen en mensen is ruim plaats, niet in het laatst door de mooie omgeving van zijn woonplaats Eenrum. En wat te denken van Schiermonnikoog? Zijn grootouders woonden er en vanaf zijn geboorte is Theo vaak op het eiland te vinden. Met zijn schilderskar achter de fiets is hij uren op het strand, de duinen of bij het Wad. Inspiratie te over!


Hieronder enkele voorbeelden van zijn werk


>  Voor de website van Theo: Klik hier of op de foto hieronder.


- Marius van Delden (1946)

Muziek en schilderen spelen een prominente rol in het leven van Marius van Delden. Na een avondopleiding schilderen en verschillende cursussen, koos hij uiteindelijk toch voor muziek. In zijn baan als solocellist is hij verbonden aan het Noord Nederlands Orkest.

In zijn vrije tijd schildert hij graag landschappen en is hij vaak op Schiermonnikoog te vinden.


Hieronder enkele voorbeelden van zijn werk


- Gert - Jan Veenstra (1957)

Gert - Jan Veenstra is realistisch impressionistisch kunstschilder uit Offingawier (Friesland). Zijn werk past in de realistische traditie van oude Hollandse meesters. Op zijn doeken staat de tijd stil. De sfeer die hij op onnavolgbare wijze weet te scheppen, is onmiskenbaar zijn sfeer.

Zijn thuisbasis is Galerie Offingawier in het gelijknamige dorp vlakbij het Sneekermeer. Minstens twee keer per jaar presenteert hij - samen met echtgenote Silvia - nieuw werk in de galerie.


Hieronder enkele voorbeelden van zijn werk


> Voor de website van Gert-Jan Veenstra: Klik hier.


- Wim Velt (1950)

Wim Velt is landschapsschilder. Hij werkt vooral in de buitenlucht. Om het voortdurend veranderende licht bij te houden, werkt hij vlot. Daardoor ontstaan krachtige werken met een impressionistische toets. Naast landschappen en natuur schildert hij ook stads- en dorpsgezichten, model en portret. Hij is een vaste exposant bij Galerie Ogygia op het eiland.


Hieronder enkele voorbeelden van zijn werk


> Voor de website van Wim Velt: Klik hier.