Even voorstellen...

Mijn naam is Ed Kieckens (72). Ruim 40 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met het Waddeneiland Schiermonnikoog. En dat was 'liefde op het eerste gezicht'. Of zoals ik wel eens zeg: "Wie eenmaal op het eiland is geweest, laat er iets van zichzelf achter en 'moet' er dus wel terugkomen". En zo gebeurt dat ook sindsdien.

Wat me vooral trekt is de rust, de ruimte, de geweldige natuur en ook de kleinschaligheid. Een mens komt er tot zichzelf.

Passie
Jaren geleden besloot ik uit passie voor het eiland de website Schierweb.nl op te zetten. Destijds nog met een 'ouderwets' computerprogramma. Dat programma was op een gegeven moment niet meer geschikt voor de weergave van de site op onder meer mobiele telefoons.

Nieuwe versie
Een nieuwe site werd gemaakt. Echter door technische tegenvallers moest de site na 2 jaar offline. Die situatie heeft even geduurd, totdat ik begin 2016 de draad oppakte, wat resulteerde in de versie die u nu ziet.

Actueel
De website wordt dagelijks bijgehouden, zodat de pagina's (en zeker de pagina's Actueel (Nieuws) en Agenda) altijd actueel zijn. Uw op- of aanmerkingen, correcties, tips enzovoort zijn altijd welkom. Ook foto's die u maakte op het eiland zijn welkom. Deze worden - na selectie - bijvoorbeeld gebruikt ter illustratie bij de vele onderwerpen of krijgen een plaatsje in de fotogalerij van deze website.

Boeken 'Schiermonnikoog, verhalen van eiland-liefhebbers'
In het voorjaar van 2018 verscheen het boek 'Schiermonnikoog, verhalen van eiland-liefhebbers'. Een boek met 80 verhalen en 11 gedichten, geschreven door liefhebbers van het eiland. Op veler verzoek volgde er in het voorjaar van 2019 deel 2 en daarna deel 3 en 4. Van dezelfde samensteller verscheen een handig gidsje over het eiland en een Schiers puzzelboekje.

>  Info over de verschenen boeken: Klik hier.
>  Voor contact met de webbeheerder: Klik hier.

* Copyright samenstelling website: EVC Kieckens, Nieuwegein, 2021


Foto onder: Artikeltje in omroepblad Max-Magazine, april 2017