Bezoekerscentrum

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we op dit moment geen excursies geven. Dit duurt in ieder geval tot en met 19 januari. Ook het bezoekerscentrum is in elk geval tot en met 19 januari gesloten.

Wat wel kan: een virtuele excursie: Klik hier.

Aan de voet van de voormalige witte vuurtoren vindt u het bezoekerscentrum (Torenstreek 12). Het bezoekerscentrum is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland. Er is een vaste expositie, een wisselende expositie. De cultuurhistorische vereniging 't Heer & feer heeft er ook een onderkomen. Momenteel wordt er aan de Reeweg gebouwd aan een nieuw Bezoekerscentrum dat in de loop van 2021 gereed zal zijn.

Vanuit het bezoekerscentrum aan de voet van de oude watertoren starten diverse excursies die u in het centrum kunt boeken. Ervaren eilander gidsen laten u de prachtige natuur van het Nationaal Park Schiermonnikoog beleven.

Voor schoolgroepen worden onder meer wad- en jutterexcursies gehouden en in het voorjaar bezoeken aan de meeuwenkolonies.

Vroeger was in het gebouw de elektriciteitscentrale gevestigd. (zie hieronder krantenadvertentie van 28 juni 1939). Elektriciteit komt nu vanaf de vaste wal naar het eiland via kabels onder de Waddenzee.


Bezoekerscentrum Schiermonnikoog
Torenstreek 20
Postbus 32
9166 ZP Schiermonnikoog
Tel. 0519 - 53 16 41