schierweb.nl

Dit zijn de 5 leukste pretparken van Nederland

5. Attractiepark Toverland

Gelegen in Sevenum, in het noorden van de provincie Limburg, ligt een vrijwel nieuw pretpark, Toverland. Geopend op 19 mei 2001, is het pretpark reeds gegroeid tot een middelgroot themapark met een groeiende oppervlakte en een stijgend bezoekersaantal. Jaarlijks kwamen hier vorig jaar (2021) 682.000 bezoekers. Het park heeft een mix van zowel volwassene- als kinderattracties en vaak worden evenementen gehouden, zoals hun midzomeravonden, Halloweenevenementen, YouTube-event en ‘Winter Feelings’.

Met attracties zoals de Fenix, Troy en Melin’s Quest is er hier altijd plezier te beleven.

4. Walibi

Walibi is ondertussen al een bekende naam in de wereld van pretparken in de Benelux. Het in Biddinghuizen gelokaliseerde attractiepark bestaat al sinds 1971, maar is doorheen de jaren door vele naamveranderingen gegaan. Jaarlijks stromen 858.000 bezoekers naar het pretpark. Voor waaghalzen is dit pretpark een aanrader. De grote attractie: “Goliath” gaat immers tot een snelheid van 106 kilometer per uur.

Walibi is ook de naam van de mascotte van het gelijk genaamde park. De kangoeroe vormde in 2011 zelf een band; de Walibi’s Adventure Band of kortweg WAB. Jammer genoeg voor de fans van de muzikale kangoeroe werd in 2016 de mascotte van het logo gehaald.

De Goliath, zoals eerder vermeld, is een echte aanrader voor alle parkgangers die zoeken naar iets spannends. Verder worden Space Shot, Lost Gravity en Xpress: Platform 13 gezien als de beste attracties in het park.

3. Attractiepark Slagharen

Een nog ouder park dan Walibi is Slagharen. Het park bestaat al sinds 1963 en is al sinds het begin heel bekend. Meer dan één miljoen mensen komen jaarlijks naar het prachtige pretpark in het noorden van Overijssel.

Voor zij die zoeken naar iets intens zijn de volgende attracties echte aanraders: Gold Rush, Free Fall en Enterprise.

2. Attractiepark Duinrell

Een stapje hoger staat het attractiepark Duinrell. Het in 1935 geopende park, geleid door broers Roderick en Philip van Zuylen van Nijevelt, bevindt zich in Wassenaar in de provincie Zuid-Holland. Voor kampeerfanaten is er ook een camping onder dezelfde naam bij het park.

Net zoals in Walibi is hier een bekende mascotte, dit zijnde Rick de Kikker. Rick komt voor in de reclames met de gekende slogan: “Duinrell, daar kikker je van op”.

De bekendste achtbanen in dit park zijn de Falcon, de Wild Wings en de Waterspin.

1. De Efteling

Natuurlijk, welk ander park kon op nummer een staan.. het is de Efteling. Het vrijwel bekendste park van de hele Benelux en misschien zelf verder. Het sprookjes thema vind je terug in alle hoeken van het park. Van het sprookjesbos tot de magnificante ingang. Aan dit park hoeven geen extra beschrijvende woorden vuil gemaakt worden. De ervaring die u hier beleefd, vindt u nergens anders terug.

Lees ook eens onze blog over een vakantie in Friesland.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.