schierweb.nl

9 dingen die je moet beleven op Vlieland

Op een idyllische plek zijn is een van de beste gevoelens ooit. Er wonen minder dan 200 mensen op Vlieland en het voelt alsof je er de enige bent – wat we soms allemaal nodig hebben, nietwaar?

1. Mis de zonsopgang niet op Vlieland

Zonsopgangen en zonsondergangen behoren tot de mooiste dingen die je in het leven kunt meemaken. Als je op een eiland bent waar de lucht helemaal helder is, zoals op Vlieland, is dat echt iets bijzonders. Je ziet de lucht steeds kleurrijker worden naarmate de zon opkomt en als je geluk hebt kun je ook het noorderlicht zien. Als je er geen zin in hebt om om 6 uur ’s ochtends je bed uit te komen, geen nood – zelfs als je op een eiland bent, kun je de zonsopgang meemaken. Je kunt een kajak huren en peddelen om de zonsopgang te zien, of je kunt een huis met uitzicht huren.

2. Bezoek de vuurtoren

Een vuurtoren staat symbool voor veiligheid en bescherming. Daarom zijn zoveel vuurtorens mooi en zo inspirerend om te bezoeken. Die op Vlieland is geen uitzondering. Je kunt vanuit het stadje Vlieland naar de vuurtoren lopen, wat ongeveer 30 minuten duurt. De vuurtoren ligt aan het eind van een kleine fjord, dus je kunt er met de kajak of met de boot naartoe. De vuurtoren is ook open voor rondleidingen, wat betekent dat je naar binnen kunt en kunt ervaren hoe het is om in een vuurtoren te zijn.

3. Ga picknicken in het bos

Als je een tijdje op Vlieland bent geweest, zul je waarschijnlijk verliefd worden op de natuur daar. De natuur is zo inspirerend, en het kleine bos waarin een camping ligt, is een van de mooiste plekken op Vlieland. De camping is ook open voor bezoekers, dus u kunt er in tenten slapen als u dat wilt. Als je in een stad bent op vakantie en je wilt de natuur in, dan is dit de plek om naartoe te gaan. Ga picknicken in het bos.

4. Ga naar het strand en zie de zonsondergang

Vlieland is zo klein dat je in 10-15 minuten naar het strand kunt rijden. Het strand is een van de meest inspirerende plekken op Vlieland. Als je naar het strand gaat, kun je zien hoe het er ’s avonds uitziet. Je ziet de zonsondergang en de veranderende kleuren van de lucht. Een geweldig ding om te doen in Vlieland is naar het strand gaan om de zonsondergang te zien en het strand is open voor het publiek.

5. Bezoek een Viking grafheuvel

Als u op Vlieland bent, zult u waarschijnlijk een Viking grafheuvel willen bezoeken. Deze liggen verspreid over het hele eiland, en ze zijn ongelooflijk interessant. Ze zijn meer dan 1000 jaar oud en werden gebruikt als Viking grafheuvels. Het beste deel? Ze zijn open voor het publiek, dus je kunt naar binnen gaan en rondlopen zonder langs het graf te gaan. Een grafheuvel is een van de meest inspirerende dingen om te zien op Vlieland.

6. Probeer zeker vlielandsnoter

Vlieland staat ook bekend om kaas en boter, en om ingelegde haring. Kaas en boter worden gemaakt door koeien die op het eiland grazen en het is vrij duur, maar het is een van de meest verbazingwekkende zuivelproducten ter wereld. Het beste is om verse kaas en boter rechtstreeks van de boer te kopen. Het is vergelijkbaar met stremselkaas, maar heeft een sterke smaak en een minder vloeibare consistentie.

7. Maak een treinreis om de natuur te zien – en ook begraafplaatsen!

Er zijn slechts twee treinstations op Vlieland en die bevinden zich in de twee grootste steden. Een van de coolste dingen om te doen op Vlieland is de trein nemen om de natuur te zien. Vlieland heeft prachtige landschappen en is een van de meest inspirerende plaatsen ter wereld.

8. Wat te doen in Vlieland

Wat te doen op Vlieland hangt af van wat je interesseert. Als u geïnteresseerd bent in de natuur, wandelen of kajakken, zult u waarschijnlijk het meest genieten. Bent u geïnteresseerd in kunst, dan zijn de steden van Vlieland een goede plek om te bezoeken. Als u het kleine stadsleven wilt ervaren, zult u het best genieten van het eiland.

9. Hoe geld te besparen op Vlieland

Als je Vlieland bezoekt, zul je snel merken dat het duurder is dan andere plaatsen. Dit komt omdat het een prachtige bestemming is, en veel mensen het bezoeken. Als je graag wat geld wilt besparen op Vlieland, bekijk dan onze gids over hoe je geld kunt besparen op reis.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat het ons weten.

CONTACTMOMENTJE

Contact ons voor vragen, opmerkingen en suggesties

Je kunt ons ook benaderen voor eventuele samenwerkingen! Bij interesse sturen we je graag alle mogelijkheden.