Activiteiten op 't eiland 

home - nieuws agenda - index


- Alle excursies op het eiland

> Voor een overzicht van alle excursies door het Bezoekerscentrum en de VVV: Klik hier.


- Interesse in wadlopen nabij Schiermonnikoog?

Interesse in wadlopen nabij Schiermonnikoog? Klik hier of op de foto.


- Op de fiets rondje Schier in de herfst

Rondje Schiermonnikoog fietsen? 45 minuten, 13,1 kilometer.
Meer weten? Klik hier.  Meer herfst? Klik hier voor een foto-impressie.


- 26 september: Op pad met een eilandbewoner

Gids en solo-reiziger Jacqueline Mulder vertelt hoe het is om op Schiermonnikoog te wonen en ook hoe het is om als vrouw alleen te reizen. Sinds 1991 woont zij op het eiland en reist daar buiten veel. U kunt met haar op pad over het eiland op 26 september. Aanvang: 14.00 uur. Vertrek vanaf het VVV-kantoor aan de Reeweg. Deelname kost 9,- Euro voor volwassenen en 6,- Euro voor kinderen tussen de 6-12 jaar. Voor aanmelden: Klik hier.


- 26 september: Orgelconcert


- 2 t/m 4 oktober: ONLINE Internationaal Kamermuziekfestival

Het Internationaal Kamermuziekfestival 2020 neemt u dit jaar van 2 t/m 4 oktober ONLINE mee! Van de aankomst van de veerboot, een bezoek aan de watertoren en een haring bij de visboer tot aan een feestelijk slotconcert. Kijk en beleef het online mee!  Meer weten? Klik hier.


- De maand november is Wandelmaand op het eiland

Meer info? Klik hier of op de foto.


- 6 en 7 november: Devil's Trail Schiermonnikoog

De Devil's Trail gaat in aangepaste vorm door! Deelname is een beleving. Op Schiermonnikoog wordt een tocht door een afwisselend landschap aangeboden met een rijke varieteit aan natuur, bos, duinen en kwelder. De route is volledig onverhard, uitgezonderd een aantal wegen die moeten worden overgestoken. Er is een keuze uit twee afstanden: de Mozes Trail (30 km) en de Lucifer Trail (15 km). Op vrijdagavond 6 november is er ook een Night Trail (9,5 km). > Meer info? Klik hier.

Foto's uit 2019: Klik hier.         Inschrijven? Klik hier.


- Kunstroute

Kunstgroep SJain (bestaande uit Pottenbakkerij Hjirre, atelier Romy, Stella van Acker, Atelier Schier en Open atelier KunstFaam) heeft een kunstroute uitgezet. De route leidt u langs de verschillende kunstinstellingen. Tijdens de route kunt u een schatkist vullen. De schatkist schaft u aan bij een van de kunstinstellingen. Website: Klik hier.


- Schier Explorer met eigen smartphone

Schier Explorer is een spannende GPS-speurtocht voor avontuurlijke kinderen en ouders. Met de eigen vertrouwde telefoon in de hand gaat u op zoek naar de capsules die verborgen zijn in de verschillende landschappen. Bij iedere vindplek is een leuk experiment uit te voeren. Alle experimenten en coördinaten staan in een boekje dat voor 12,- Euro te koop is bij de eilander VVV.


- Bunkermuseum 'Schlei' is (beperkt) te bezoeken

Bunkermuseum 'Schlei' is te bezoeken, maar kent in verband met de corona-maatregelen enkele beperkingen. Als u het museum wilt bezoeken dan dient telefonisch gereserveerd te worden via telefoonnummer: 06- 11 53 47 41. Reserveren kan alleen op: maandagmiddag van 14.00 - 15.00 uur en zondagmiddag van 13.00 - 15.00 uur. Het museum werkt met drie bezoekerseenheden. Dat zijn: 1 persoon, een stel (2 personen die partner zijn), gezin/huishouden (ouders met kinderen).

Het museum werkt met drie 'tijdsloten' op de woensdag- en zondagmiddag: 13.00 - 14.00 uur; 14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur. Er kunnen maximaal 7 bezoekerseenheden per tijdslot in het museum met een maximum van 28 personen in totaal per tijdslot.