Activiteiten op 't eiland 


> excursies (tevens agenda)                      > nieuws


- Cultuur historische dorpswandelingen op de woensdagen

Iedere woensdagmiddag verzorgt Arend Maris een cultuur historische dorpswandeling. Arend is een groot kenner van de geschiedenis en cultuur van het eiland en een begenadigd verteller. Vertrekpunt voor deze wandelingen: VVV-kantoor aan de Reeweg. Aanvang: 14.00 uur. > Voor alle data en aanmelden: Klik hier.


- Vanavond: Lezing in het Dorpshuis

Aansluitend op de ledenvergadering van de Natuur- en Vogelwacht Schiermonnikoog, vindt er vanavond in het Dorpshuis een lezing plaats met de titel: 'Welke effecten hebben begrazing en betreding op de kwelder?'. Aanvang: 20.45 uur.


- Morgen: Informatie over een (zomers) kunstproject

Stichting Sense of Place en Noorderlicht gaan in de zomer een kunstproject uitvoeren op het eiland. Met fotografie, poëzie en landschapsbeleving op het Wad. Morgenavond wordt over dit project informatie gegeven in Hotel Van der Werff. Eilanders zijn welkom om aan het project mee te doen en de informatieavond te bezoeken. Voor aanmelden voor de informatieavond: Klik hier .


- Zaterdag: Monnikenloop 2019

Aanstaande zaterdag vindt de Monnikenloop 2019 plaats. Met routes van 5 km, 10 km of 10 Engelse mijlen en een Kidsrun van 1 km. > Meer weten? Klik hier.- Wijnproeverij 'Wijn op 't Oog'

Sommelier Eelke van der Heide neemt u graag mee in de wereld van de wijn. Er worden karakteristieke wijnen geproefd en er zijn lekkernijen uit het streekgebied van de wijnen. Locatie: 'Kleur aan Zee', Langestreek 15. Kosten: 27,50 Euro p.p. Minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers.
> Voor overzicht data en aanmelden: Klik hier.


- 11 april: Op de koffie met de burgemeester

Op 11 april kunt u in de eilander bibliotheek weer in gesprek gaan met burgemeester Ineke van Gent onder het genot van een kopje koffie.

Locatie: eilander bibliotheek.
Aanvang: 10.30 uur. Entree: gratis.


- 12 april: Palmpasen-optocht

Op vrijdag 12 april houden leerlingen en leerkrachten van de eilander basisschool Yn de Mande een Palmpasen-optocht, die om 11.20 uur start bij de basisschool. De route die gelopen wordt: Basisschool - Kantjeblom - Bouwes Tieuwn - Van Starkenborghstraat - Burgemeester vd. Wormstraat - Langestreek - Nieuwestreek - Willemshof - Burgemeester vd. Wormstraat - Basisschool.


- 12/15 april: Verwenweekend voor vrouwen

Van 12 t/m 15 april verzorgt Djoke.nl een verwenweekend voor vrouwen. Heerlijk met een groepje vrouwen relaxen, leuke dingen ondernemen, je lekker in de watten laten leggen, echt niets hoeven. Tot jezelf komen, even op laden en genieten. Er is plaats voor zes vrouwen. Voor info: Klik hier.


- 18 april: Theater in de Kelder

Op 18 april geeft Martijn Kardol in de werkplaats van KunstFaam (Badweg 5) zijn avondvullende voorstelling 'Welkom'. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 15,00 Euro (eilanders 12,50 Euro).
In zijn tweede voorstelling maakt Martijn contact met de wereld en de mensen om hem heen. Of doet daar in ieder geval een poging toe. Want alles beter dan in eenzaamheid te eindigen. Daarom zet hij zijn voordeur op een kier. Maakt hij hem verder open of gooit hij hem dicht?


- 1 en 2 mei: Mini gedichten festival

Atelier Schier verzorgt op boerderij 'De Branding' een mini gedichten festival ('Dichter bij de Natuur').
Tijd: van 14.00 - 16.30 uur. Kosten: 8,- Euro inclusief thee of warme melk. Schilder, teken of schrijf een gedicht en geniet van de boerderij-locatie. > Voor aanmelden: Klik hier.


- 5 mei: Bevrijdingsconcert

Op zondagmiddag 5 mei geven Fanfare I.N. en Vocaal Ensemble Steeuwsaun het bevrijdingsconcert 'We'll meet again". Locatie: De Stag (Cultureel Ontmoetingscentrum aan de Langestreek). Aanvang: 15.30 uur. Toegang: gratis.


- 11 mei: Tweedehands dameskledingbeurs

In het Dorpshuis vindt op zaterdag 11 mei een tweedehands dameskledingbeurs plaats.
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur.
Toegang is gratis.


- 24 en 25 mei: Muziek- en Zangfestival

Op 24 en 25 mei vindt voor de 62e keer het Muziek- en Zangfestival plaats op het eiland. Locaties: de muziekkoepel, de Got Tjark en het COS.

Medewerking van muziekkorpsen en koren uit het hele land.


- 6 en 7 juli: Beach Soccer Toernooi


- 23 juli: Zomerconcert

Het Vocaal Ensemble Steeuwsaun geeft in De Stag (Langestreek) een zomerconcert.
Aanvang: 20.30 uur. Dit concert is er ook op 6 en 20 augustus.