Activiteiten op 't eiland 

> excursies (tevens agenda)                      > nieuws


- Films in het Dorpshuis

Vandaag:
  - Cars 3, 19.00 uur
  - Dunkirk, 21.30 uur

Dinsdag 22 augustus:
  - Dunkirk, 20.00 uur

Woensdag 23 augustus:

  - Bigfoot Junior, 16.00 uur
  - Dunkirk, 19.00 uur
  - War for Planet of the Apes, 21.30 uur


- Vanavond: Stoere verhalen

Boswachter Erik Jansen vertelt vanavond spannende verhalen uit het eilander bos
Locatie: Bibliotheek. (8+) Aanvang: 19.30 uur.


- Morgenavond: Concert door eilander vocaal ensemble

Het vocaal ensemble 'Steeuwsaun' geeft morgenavond een concert in het COS. Steeuwsaun staat onder leiding van Wim Bos, die ook zal spelen op het vernieuwde orgel. Het ensemble wordt op de piano begeleid door Joke Borstlap. Aty Boersma en David de Boer treden als solisten op en Arend Maris geeft u een toelichting op een stukje eilander cultuur. Tot slot aandacht voor de eilander taal aan de hand van filmbeelden die Dick Kool maakte en liederen van Steeuwsaun, Zaal open vanaf 20.00 uur. Aanvang optreden: 20.30 uur. Entree: 7,50 Euro. Foto: Foppe Schut.


- Morgenavond: Open avond KNRM

De KNRM Schiermonnikoog houdt morgenavond een Open Avond.
Locatie: KNRM-gebouw bij de Veerdam. Aanvang: 20.00 uur (tot 22.30 uur).


- Zaterdag 26 augustus: Concert Delta Pianotrio

Het Delta Pianotrio geeft a.s. zaterdagavond een concert in het Cultureel Ontmoetingscentrum (COS) aan de Langestreek 26. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: 15,- Euro (kaartverkoop aan de zaal).
> Voor informatie over het trio: Klik hier of op foto.


- Zaterdag 26 augustus: Streektaalband doet eiland aan

Aanstaande zaterdag doet streektaalband Krödde 's avonds laat het eiland aan tijdens een tour langs acht plaatsen. Er wordt in ieder plaats een akoestisch optreden verzorgd.


- Films in het Dorpshuis

Maandag 28 augustus:
  - Bigfoot Junior, 16.00 uur
  - Spiderman homecoming, 19.00 uur
  - Dunkirk, 21.30 uur

Dinsdag 29 augustus:
  - Dunkirk, 20.00 uur

Woensdag 30 augustus:

  - Verschrikkelijke Ikke 3, 16.00 uur
  - Cars 3, 19.00 uur
  - Dunkirk, 21.30 uur


- 29 augustus: Oma Simone leest voor in Paviljoen Paal 3

Op 29 augustus leest Oma Simone voor in Paviljoen Paal 3 (2+) (10.00 uur).


- 30 augustus: Orgelconcert door Hans Leenders

Organist Hans Leenders geeft op 30 augustus een concert in het COS aan de Langestreek. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 7,- Euro. Hij speelt werk van J.S. Bach.


- 2 september: Heropening Sportpark De Monnik

Een vernieuwde tribune en een nieuw hekwerk.... plus VV De Monnik 85 jaar... Reden voor een feestelijke bijeenkomst om 12.00 uur op zaterdag 2 september. Daarna om 13.00 uur de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen.


- 2 september: Extra ledenvergadering 't Heer en Feer

Op zaterdagmiddag 2 september houdt de cultuurhistorische vereniging 't Heer en Feer om 14.00 uur een extra ledenvergadering in Herberg Rijsbergen (Knuppeldam 2). Onderwerp: een onderkomen voor de vereniging. Aanvankelijk zag de vereniging zich graag gevestigd in het 'Koningshuis'. Deze optie verviel omdat de gemeente besloot het 'Koningshuis' de bestemming van woonruimte te geven. Nu is er het aanbod gekomen om een eilander huis te kopen. Willen we dat? Hoe krijgen we het geld bij elkaar? En hoe worden de vaste lasten betaald? Het bestuur nodigt haar leden uit om hierover van gedachten te wisselen op 2 september.


- 2 september: Concert in COS

Op zaterdag 2 september is er in het COS een concert met populaire melodieën. Aanvang: 20.30 uur. Met medewerking van: Mirjam de Jong (panfluit), Wim Bos (orgel), David de Boer (tenor). Het programma is divers: van mooie klassieke melodieën tot bekende meezingers. Toegang is gratis. Na afloop een collecte voor het COS. De opbrengst van de collectie gaat volledig naar het COS, ter ondersteuning van toekomstige culturele activiteiten op het eiland.


Een retreat op basis van het verhaal 'Het verhaal van de heldin'. Vijf dagen onderdompelen in de rijke, betekenisvolle wereld van verhalen. De retreat is bedoeld voor vrouwen die - net als de organisatoren - houden van verhalen en op een ontspannen manier willen kennis maken met 'Het verhaal van de heldin'. Voor info: Klik hier voor de website.  


- 8-10 september: Optreden muziekgroep 'Knijn'

De formatie 'Knijn' geeft op 8 t/m 10 september een optreden in 'It Aude Beuthus'. Aanvang: 21.00 uur. 'Knijn' bestaat uit zes muzikanten die op een geheel eigen wijze een Iers, Schots en Scheef repertoire brengen.


- 8-10 september: Yoga Festival

Een weekend lang met de wind door de haren en met de voeten in het zand yoga ervaren, relaxen en ontdekken. Beginnende en ervaren yogi's kunnen genieten van een gevarieerd programma met lessen, workshops, natuur en meer. Nationale en internationale yoga-docenten laten u verschillende vormen van yoga ontdekken en ervaren. Tussendoor kunt u het eiland verkennen of genieten van lekker eten, muziek en kraampjes op de festivalmarkt. Kom gerust met het hele gezin. Voor de kinderen is er een kinderprogramma. > Meer weten? Klik hier


- 11 t/m 14 september: Avond4Daagse op het eiland

Van 11 t/m 14 september vindt op het eiland de Avond4Daagse plaats. Start iedere avond om 18.00 uur vanaf het schoolplein van basisschool Yn de Mande. Iedere avond wordt 5 kilometer gelopen. Voor kinderen t/m 5 jaar is het mogelijk alleen de laatste avond mee te lopen voor een medaille.

> Meer weten? Klik hier voor de website van de eilander Avond4Daagse.


- 17 september: Liedjes en bespiegelingen door Susan Blokhuis

Op 17 september speelt Susan Blokhuis haar voorstelling 'Voor iedereen' in Hotel Brasserie 'Om de Noord'. Een voorstelling met liedjes en bespiegelingen.

Info / reserveren: tel. 0519-700200 of mail.


- 30 september t/m 5 oktober: Internationaal Kamermuziekfestival

Van 30 september tot en met 5 oktober vindt de 16e editie plaats van het zes-daags Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Als opmaat naar het festival is er op 29 september een culinaire soepmaaltijd in het COS met wijn, een toetje en natuurlijk muziek. Verder tijdens het festival onder meer: muziekdocumentaires, lezingen, masterclasses en natuurexcursies. De kaartverkoop is gestart!

Ruim zestig gezelschappen en musici geven klank en kleur aan het thema van dit (en volgend jaar):  'Eerste Wereldoorlog'.