Activiteiten op 't eiland 


home - nieuws agenda - index


- Tot en met 28 april geen of weinig activiteiten

- Koningshuis, Schelpenmuseum, Bezoekerscentrum, Bibliotheek, alle eet- en 
  drinkgelegenheden, alle hotels, jachthaven gesloten tot in elk geval 28 april.
  E
xcursies afgelast tot in elk geval 28 april.
- Scholen gesloten t/m meivakantie.
- Eten telefonisch bestellen en daarna afhalen. 
   (1 persoon in winkel) is mogelijk (oa bij De Halte en bij vishandel)
- VVV kantoor gesloten. Telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur (0510 - 531233). Mail.
- SPAR supermarkt is open. 
- Bussen en taxi's Vervoer naar en van het dorp nog mogelijk.


- Lente... tijd voor de tuin

Actief in de tuin, prima om in deze tijd te doen. Henno Hogervorst van de kwekerij op het eiland draagt zijn steentje bij. Bij hem te koop: Biologische en organische potgrond met hoog humusgehalte, geeft langdurig voeding en heeft na één jaar nog waarde voor de tuin. De kwekerij is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 14.00 - 17.00 uur. Voor info: 06 - 24500485.


- Werken aan de opbouw van 'Paal 3'

Corona of niet... er wordt hard gewerkt aan de opbouw van Strandpaviljoen 'Paal 3' op het strand aan het einde van de Badweg. Op naar een hopelijk corona-vrije zomer...


- Schrijfcursus in mei Eilander portretten Afgelast 

De Stichting Over 't Wad zou in mei de cursus 'Eilander portretten' op Schiermonnikoog geven. 
Helaas: afgelast- 3 juni: Cultuur-historische dorpswandeling

Ervaar het eiland op een ludieke wijze onder leiding van Arend Maris. Aanvang 14.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Reeweg. Deelname kost 9,- Euro voor volwassenen en 6,- Euro voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Aanmelden bij het VVV-kantoor aan de Reeweg.


- 4 juni: Natuurexcursie

Kees van der Wal neemt u zowel fietsend als wandelend mee naar de mooiste plekjes op het eiland. Aanvang: 14.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Reeweg. Deelname kost 9,- Euro voor volwassenen en 6,- Euro voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar. Benodigd: fiets en zo mogelijk verrekijker.


- 5 en 6 juni: Muziek- en zangfestival     afgelast

Voor de 63e keer zou het Muziek- en zangfestival plaatsvinden op het eiland met optredens van koren en muziekkorpsen. Helaas... afgelast.


- 27 juli t/m 30 juli: Open Tennistoernooi

Van maandag 27 juli t/m donderdag 30 juli 2020 vindt het Open Tennistoernooi Schiermonnikoog 2020 plaats. De opzet van dit toernooi wijkt af van de geijkte toernooien. Sfeer en gezelligheid staan voorop. Er wordt een deel van de dag getennist en de wedstrijden hebben een kortere duur, zodat u tijd over houdt voor andere activiteiten. De inschrijving staat open voor alle niveaus. Inschrijfformulier: Klik hier


- 4 t/m 6 september: Yoga Festival


- Wandeling 'Ne kom yn'

In de maand november vinden er speciale wandelingen plaats op het eiland onder leiding van eilander Sytze Schut. Sytze neemt u mee door diverse gebouwen op het eiland. Data: 3, 10, 17 en 24 november. De start is bij het VVV-kantoor aan de Reeweg, steeds om 14.00 uur. Deelname kost 9,50 Euro per persoon (Leden natuurmonumenten 8,- Euro per persoon). Aanmelden bij het VVV kantoor.