Activiteiten op 't eiland 


> excursies (tevens agenda)                      > nieuws


- Kaartje voor Annie Koning. Doet u mee?

Maakt u Annie Koning blij met een kaartje? Zij vindt het heerlijk om iets van het eiland te horen of een groet van iemand te krijgen. Kleine moeite, groot gebaar. Doet u mee? Haar verblijfsadres is
Annie Koning, De Waadwende, Birdaarderstraatweg 68, 9101 DA Dokkum.


- Morgen: Documentaire 'Stille Kracht' in Dorpshuis

Morgenavond wordt op veler verzoek in het Dorpshuis de documentaire 'Stille Kracht' opnieuw vertoond. Deze documentaire gaat over de mantelzorg op het eiland. Een intiem portret van oudere eilanders die voor nog oudere eilanders zorgen. Regie: Thom Verheul, camera Wouter Verheul. Aanvang om 20.00 uur. Entree 7,- Euro (inclusief kopje koffie of thee).


- Luisterwandeling 'Zeezand'

'Zeezand' is een (luister) wandeling van zeven kilometer. Om deze wandeling te maken huurt u bij het Bezoekerscentrum een MP3-speler en hoofdtelefoon voor 8,- Euro. Tijdens de wandeling hoort u van alles over het eiland, dit alles begeleid door plaatselijk opgenomen geluiden en muziek van Zeno van den Broek. Aanrader!


- 1 en 2 februari: Eilander toneelvereniging speelt blijspel

Op 1 en 2 februari brengt de eilander toneelvereniging het blijspel 'Doktertje spelen' ten tonele in het Dorpshuis. Het stuk wordt gebracht door Jelle, Marten, Erik, Wilma, Cynthia, Henk, Joke en Monique. Regie: Jacqueline. Toneelmeester: Jappie. Souffleur: Atze.

De voorverkoop start op 29 januari vanaf 09.30 bij het VVV-kantoor aan de Reeweg voor zowel de uitvoering op vrijdag- en zaterdagavond. Na de voorstelling van zaterdag speelt Daniel Metz en mogen de voetjes van de vloer.


- 8 t/m 10 februari: I am the Singer; I am the Song

Voor de negende keer vindt van 8 t/m 10 februari het zangweekend plaats onder leiding van Nanne Kalma en Ankie van der Meer. 


- 16 t/m 21 maart: Festival Jong Talent

Van 16 t/m 21 maart verandert het eiland in een muzikale broedplaats. Van over de hele wereld komt jong muzikaal toptalent naar het Waddeneiland om concerten te geven en masterclasses te volgen. Verder worden finalisten en prijswinnaars van diverse concoursen verwelkomd en musici van de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Een uitgelezen mogelijkheid voor het publiek om kennis te maken met een nieuwe generatie topmusici.

De masterclasses, deels openbaar voor publiek, worden gegeven door Philippe Graffin (viool), Nobuko Imai (altviool), Jeroen Reuling (cello), Jan Wijn (piano) en Gary Hoffman (kamermuziek. Naast de dagelijkse ochtend-, middag- en avondconcerten zijn er lezingen, muziekdocumentaires, natuurexcursies en sterrenwandelingen.

> Voor website: Klik hier.            > Voor het complete programma: Klik hier.


- 30 maart: Monnikenloop 2019

Op zaterdag 30 maart vindt de Monnikenloop 2019 plaats. Met routes van 5 km, 10 km of 10 Engelse mijlen een een Kidsrun van 1 km. > Meer weten? Klik hier.


- 24 en 25 mei: Muziek- en Zangfestival

Op 24 en 25 mei vindt voor de 62e keer het Muziek- en Zangfestival plaats op het eiland. Locaties: de muziekkoepel, de Got Tjark en het COS. Medewerking van muziekkorpsen en koren uit het hele land.


- 6 en 7 juli: Beach Soccer Toernooi