Activiteiten op 't eiland 

home - nieuws agenda - index


- Vanmiddag: Boeiende natuurexcursie

Kees van der Wal neemt u zowel fietsend als wandelend mee naar de mooiste plekjes op het eiland. Aanvang: 14.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Reeweg. Deelname kost 9,- Euro voor volwassenen en 6,- Euro voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar. Benodigd: fiets en zo mogelijk verrekijker.

> Meer excursies? Klik hier voor de agenda.


- Bunkermuseum 'Schlei' is weer (beperkt) te bezoeken

Bunkermuseum 'Schlei' is weer te bezoeken, maar kent in verband met de corona-maatregelen enkele beperkingen. Als u het museum wilt bezoeken dan dient telefonisch gereserveerd te worden via telefoonnummer: 06- 11 53 47 41. Reserveren kan alleen op: maandagmiddag van 14.00 - 15.00 uur en zondagmiddag van 13.00 - 15.00 uur. Het museum werkt met drie bezoekerseenheden. Dat zijn: 1 persoon, een stel (2 personen die partner zijn), gezin/huishouden (ouders met kinderen).

Het museum werkt met drie 'tijdsloten' op de woensdag- en zondagmiddag: 13.00 - 14.00 uur; 14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur. Er kunnen maximaal 7 bezoekerseenheden per tijdslot in het museum met een maximum van 28 personen in totaal per tijdslot.


- Neem eens een kijkje bij de 'De Tuin naast de Branding'

De 'Tuin naast de Branding' is de zelfpluktuin op het eiland. U vindt de tuin aan de Heereweg 2H naast boerderij 'De Branding'. U kunt er zelf fruit en bloemen plukken en groente oogsten. Ook heeft de tuin oesterzwammen die gekweekt worden op koffiedik van het eiland. U bent van harte welkom om rond te kijken en te genieten van wat er groeit en bloeit. > Meer weten? Klik hier.


- Schiermonnikoog kleurplaat voor de kids

Lekker bezig zijn met een mooie Schiermonnikoog kleurplaat? Klik hier of op de foto.


- 7 en 14 juni: Vieringen in de St. Egbert Kapel

Op 7 juni gaat diaken pastor André van Aarlen van Bisdom Rotterdam voor en op 14 juni Paul Nanninga. De vieringen beginnen om 10.30 uur. Voel u welkom ondanks de restricties van het RIVM.


- 10 juni: Dorpswandeling

Onder leiding van eilandergids Arend Maris kunt u een boeiende dorpswandeling maken U komt alles te weten over heden en verleden van het eiland. Aanvang: 14.00 uur. Informatie en aanmelden bij het VVV-kantoor op het eiland.


- 11 juni: Online wandeling tgv 75 jaar bevrijding eiland

Op 11 juni is het 75 jaar geleden dat het eiland bevrijd werd. U kunt deelnemen aan een online wandeling via Facebook. > Voor de link: klik hier op 11 juni. Medewerking verlenen Ilja Zonneveld, Monique Talsma, Cees Soepboer en Wyb Jan Groendijk.

https://www.facebook.com/NatuuropSchier/videos/581350939169088/


Let op: Vanaf 16 juni online reserveren veerboot verplicht! Zie pagina Nieuws!


- 17 juni: Strandpalenwandeling

Gids Harry Alers neemt u graag mee op een strandpalenwandeling. U wordt wegwijs gemaakt in de betekenis en plaats van de strandpalen en in hun huidige functie. Start om 10.30 uur en om 13.00 uur. Informatie en aanmelden bij het VVV-kantoor.


- 17 juni: Dorpswandeling

Onder leiding van eilandergids Arend Maris kunt u een boeiende dorpswandeling maken U komt alles te weten over heden en verleden van het eiland. Aanvang: 14.00 uur. Informatie en aanmelden bij het VVV-kantoor op het eiland.


- 11 en 12 juli: SchierSong Festival

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli vindt de zevende editie plaats van het SchierSong Festival. Op zaterdag 11 juli start het Festival met een open podium in de kantine van camping Seedune. Iedereen kan zich voor deze avond aanmelden, die een eigen song of cover wil laten horen. Deze avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis, ook voor niet-campinggasten.

Op zondag 12 juli laten diverse getalenteerde songwriters hun liedjes horen in strandpaviljoen Paal 3 (op het strand, einde Badweg). Aanvang: 20.00 uur en de entree is gratis.
> Voor informatie: Klik hier.


- 27 juli t/m 30 juli: Open Tennistoernooi

Van maandag 27 juli t/m donderdag 30 juli 2020 vindt het Open Tennistoernooi Schiermonnikoog 2020 plaats. De opzet van dit toernooi wijkt af van de geijkte toernooien. Sfeer en gezelligheid staan voorop. Er wordt een deel van de dag getennist en de wedstrijden hebben een kortere duur, zodat u tijd over houdt voor andere activiteiten. De inschrijving staat open voor alle niveaus. Inschrijfformulier: Klik hier


- 4 t/m 6 september: Optreden 'Knijn'

Van 4 t/m 6 september is muziekgroep 'Knijn' weer op het eiland. De groep is te horen en te zien in 'It Aude Beuthus'


- 4 t/m 6 september: Yoga Festival


- 3 t/m 8 oktober: Internationaal Kamermuziekfestival

Kleinschalig en intiem festival met een unieke combinatie van muziek, natuur en eiland. Inmiddels alweer de 19e editie.


- Wandeling 'Ne kom yn'

In de maand november vinden er speciale wandelingen plaats op het eiland onder leiding van eilander Sytze Schut. Sytze neemt u mee door diverse gebouwen op het eiland. Data: 3, 10, 17 en 24 november. De start is bij het VVV-kantoor aan de Reeweg, steeds om 14.00 uur. Deelname kost 9,50 Euro per persoon (Leden natuurmonumenten 8,- Euro per persoon). Aanmelden bij het VVV kantoor.