Activiteiten op 't eiland 

home - nieuws agenda - index


- Komende zaterdag en zondag: SchierSong Festival


- Natuur Doe Boek

Uw kind hoeft zich geen moment te vervelen deze zomer met het gratis Natuur Doe Boek van het Wereld Natuur Fonds. Een boek vol puzzels, weetjes en zomer doe tips.
Voor aanvragen: Klik hier.


- Excursies op het eiland

> Voor een overzicht van excursies door het Bezoekerscentrum en de VVV: Klik hier.


- Schilderen bij Atelier Schier


- Kinderkamp 2020 op Schiermonnikoog

Goed nieuws. Het kinderkamp gaat door. Periode: 25 juli - 1 augustus. Periode van 1-8 augustus is inmiddels volgeboekt. Voor alle info: Klik hier.


- Kunstroute

Kunstgroep SJain (bestaande uit Pottenbakkerij Hjirre, atelier Romy, Stella van Acker, Atelier Schier en Open atelier KunstFaam) heeft een kunstroute uitgezet. De route leidt u langs de verschillende kunstinstellingen. Tijdens de route kunt u een schatkist vullen. De schatkist schaft u aan bij een van de kunstinstellingen. Website: Klik hier.


- Schier Explorer met eigen smartphone

Schier Explorer is een spannende GPS-speurtocht voor avontuurlijke kinderen en ouders. Met de eigen vertrouwde telefoon in de hand gaat u op zoek naar de capsules die verborgen zijn in de verschillende landschappen. Bij iedere vindplek is een leuk experiment uit te voeren. Alle experimenten en coördinaten staan in een boekje dat voor 12,- Euro te koop is bij de eilander VVV.


- Fietstocht langs historische oorlogsfoto's

Tot en met november kunt u een fietstocht maken langs historische oorlogsfoto's van het eiland. Route verkrijgbaar bij het VVV-kantoor aan de Reeweg.


- Bunkermuseum 'Schlei' is (beperkt) te bezoeken

Bunkermuseum 'Schlei' is te bezoeken, maar kent in verband met de corona-maatregelen enkele beperkingen. Als u het museum wilt bezoeken dan dient telefonisch gereserveerd te worden via telefoonnummer: 06- 11 53 47 41. Reserveren kan alleen op: maandagmiddag van 14.00 - 15.00 uur en zondagmiddag van 13.00 - 15.00 uur. Het museum werkt met drie bezoekerseenheden. Dat zijn: 1 persoon, een stel (2 personen die partner zijn), gezin/huishouden (ouders met kinderen).

Het museum werkt met drie 'tijdsloten' op de woensdag- en zondagmiddag: 13.00 - 14.00 uur; 14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur. Er kunnen maximaal 7 bezoekerseenheden per tijdslot in het museum met een maximum van 28 personen in totaal per tijdslot.


- 4 t/m 6 september: Optreden 'Knijn'

Van 4 t/m 6 september is muziekgroep 'Knijn' weer op het eiland. De groep is te horen en te zien in 'It Aude Beuthus'