Activiteiten op 't eiland 


home - nieuws agenda - index


- Iedere woensdag: Cultuur historische dorpswandeling

Iedere woensdagmiddag verzorgt eilandergids Arend Maris een boeiende cultuurhistorische wandeling door het dorp. Aanvang; 14.00 uur. Aanmelden bij het VVV-kantoor aan de Reeweg. Data onder voorbehoud van wijzigingen.


- Iedere donderdagmiddag: Boeiende natuurexcursie

Iedere donderdagmiddag verzorgt natuurkenner Kees van der Wal vanaf 13.30 uur een boeiende natuurexcursie (onder voorbehoud van wijzigingen). Soms wordt Kees vervangen door Christa van der Wal. Nodig: fiets en verrekijker (bij de VVV te huur). Deelname kost 8,- Euro voor volwassenen en 5,- Euro voor kinderen (6 t/m 12 jaar). Voor reserveren: VVV: 0519 - 531 233.


- Het Bezoekerscentrum

Het Bezoekerscentrum van Schiermonnikoog: de moeite waard!
Foto's: Gi Gi


- Morgenmiddag: Concert in Om de Noord

In Hotel Brasserie Om de Noord deze zondag een concert door een strijktrio. Aanvang: 14.00 uur.


- 24 - 26 januari: Film by the Sea

Schiermonnikoog krijgt een jaarlijks terugkerend internationaal filmfestival: Film by the Sea. Tijdens dit festival primeurs en publiekslievelingen van het laatste festival in Vlissingen. Het betreft films die nog niet in de bioscoop te zien waren. Losse kaarten kosten 11,- Euro. Passe-partout voor alle negen films: 75,- Euro.                         

De films:
24 jan.: La belle epoque (Paradiso) / Sibel (Mooov)
25 jan.: Duurzame eilanden (Eef de Graaf) / Il testimone invisible (Arti film) / System Crasher,
              Out Stealing Horses / Sons of Denmark
26 jan.: Les plus belles annees dune vie / The Prity of Vengeance

> Voor meer info: Klik hier.    > Voor aanmelden: Klik hier.


- 30 januari: Poëzie-ochtend in de bibliotheek

Op 30 januari komt dichter Gerard Beentjes in het kader van de Poëzieweek 2020 naar de Bibliotheek van het eiland. Het thema van de Poëzieweek 2020 is 'De toekomst is nu'. Gerard leest voor uit 'Het woensdagkind van Schiermonnikoog'. En... laat u inspireren tot een eigen gedicht over de toekomst van het eiland of lees een gedicht voor uit eigen of andermans werk. Ook is er aandacht voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020. Aanvang: 10.00 uur. Toegang: 5,- Euro, Vooraf aub aanmelden of bij de eilander bibliotheek.


- 4 februari: Monnikenlezing

Een inspirerende ochtend in de bibliotheek in samenwerking met de monniken van het eiland. Tijd: van 10.30 tot 12.00 uur. Entree gratis, maar aub wel vooraf aanmelden bij de eilander bibliotheek.


- 7 en 8 februari: Toneelvereniging speelt klucht

Op 7 en 8 februari speelt de eilander toneelvereniging de klucht 'Tante Bella's beautysalon'. De tante (Bella) van Berend en Albert is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo weg om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Eigenlijk zijn ze wel blij want ze hebben nu immers een erfenis. Die erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Lukt het ze de salon voort te zetten? Een klucht in drie bedrijven met absurde situaties en een waterval aan grappen.


- 10 t/m 15 februari: Dorpsduel Schiermonnikoog

Van 10 t/m 15 februari vindt voor de allereerste keer 'Het dorpsduel Schiermonnikoog' plaats. In groepen gaan inwoners, jong en oud, de strijd met elkaar aan. Met puzzels, vraagstukken en spelopdrachten. Op 15 februari volgt dan de spetterende slotavond. Een team bestaat uit 8 tot 12 personen. Leeftijdscategorieën: 10-20, 20-35, 35-50, 50-65 en 65+. Inschrijven voor bewoners kan vanaf 15 december. Klik hier voor info en/of aanmelden.


- 28, 29 februari en 1 maart: Zangweekend

In het weekend van 28 februari vindt voor de 10e keer het zangweekend 'I am the singer, I am the Song' plaats. Locatie: De Stag. Kosten: 120,- inclusief lunch. Meedoen met de lunch op zaterdag en het diner op zaterdag? Dit is te reserveren voor 45,- Euro. Verblijfsprijs in boerderij Springfield is inclusief toeristenbelasting, ontbijt en eindschoonmaak 40,- Euro pp per nacht op basis van een meer-persoonskamer.

Voor nadere info en/of aanmelden: bel 06-53477050 of mail: Klik hier.


- In mei: Schrijfcursus Eilander portretten

De Stichting Over 't Wad in mei de cursus 'Eilander portretten' op Schiermonnikoog. Onder deskundige leiding geeft het eilandliefhebbers de kans om de verhalen van oorspronkelijke bewoners van het eiland te bewerken tot geschreven portretten. 
> Voor nadere info / inschrijven: Klik hier