Activiteiten op 't eiland 


home - nieuws agenda - index


- 15 november: Verhalenavond

Aanstaande vrijdag is het 'Verhalenavond' in Friesland met als thema 'Als stenen konden spreken'. Van 19.00 tot 22.00 uur ontmoet Friesland elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren. Ook op Schiermonnikoog staan de deuren van het Koningshuis (Nieuwestreek 1) open. Hilbert de Vries heeft een verhaal over 'Wat grafstenen ons kunnen vertellen'. Een verhaal duurt 15 tot 20 minuten. Het zal vier keer verteld worden en wel om 19.00, 19.45, 20.30 en 21.15 uur. U bent van harte welkom!


- 16 november: Voorstelling 'Zo gaat het'

Aanstaande zaterdag speelt Freek Vielen in het Dorpshuis een doortastende monoloog over troost in een wereld waarin de tijd vaak ongenadig is. Zaal open vanaf 20.00 uur. Aanvang voorstelling: 20.30 uur. Voorverkoop via de VVV 6,- Euro. Aan de zaal 7,- Euro.

Freek Vielen (Utrecht, 1985) studeerde in 2007 af aan de opleiding Woordkunst van het Herman Teirlinck in Antwerpen. Na eerst als radiomaker te hebben gewerkt werkt hij nu voornamelijk in het theater als maker, speler, schrijver en regisseur bij o.a. Hof van Eede, De Tijd en de Theatermaker. Ook is hij als docent verbonden aan de opleiding Woordkunst. > Voor online reserveren: Klik hier.


- 16 november: Film in het Dorpshuis 

Vertoond wordt de film  'Loin des Hommes'. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: 9,- Euro.
Kaartverkoop bij de VVV of op de avond zelf bij het Dorpshuis.


- 23 november: Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 23 november hoopt Sint weer voet aan wal te zetten op Schiermonnikoog. De boot van Sint legt in het begin van de middag aan bij de steiger. Hoe laat precies is nu nog niet bekend, want de aankomst is een beetje afhankelijk van het weer onderweg. Tijd vermoedelijk: 14.00 uur. Na aankomst wordt Sint in het dorp welkom geheten en is er aansluitend een feestje in het Dorpshuis.


- 24 november: Herdenkingsdienst

Op zondagavond 24 november wordt in de Got Tjark de jaarlijkse herdenkingsdienst gehouden. De mensen die op het eiland woonden en zij die een speciale band met het eiland hadden, worden op deze avond herdacht. Aanvang om 19.30 uur


- 22 december: Actiedag Serious Request


- 28 december: Midwinterconcert - De Stag, 20.30 uur

Het Vocalo Ensemble en Vocaal Ensemble Steeuwsaun geven op zaterdag 28 december een sfeervol Midwinterconcert in De Stag. Beide koren treden individueel op maar vertolken ook samen een aantal prachtige stukken. Het belooft een mooie muzikale reis te worden. Aanvang: 20.30 uur.


- 14 - 26 januari: Films by the Sea

Schiermonnikoog krijgt een jaarlijks terugkeren internationaal filmfestival: Films by the Sea. Tijdens dit festival primeurs en publiekslievelingen van het laatste festival in Vlissingen. Het betreft films die nog niet in de bioscoop te zien waren. Nadere informatie en programma met titels volgt.