Activiteiten op 't eiland 


home - nieuws agenda - index


- Vandaag: Laatste openingsdag Paal 3

Strandpaviljoen Paal 3 (einde Badweg) sluit vandaag het seizoen af. Muzikaal wordt deze zonnige zondagmiddag  muzikaal afgesloten met een akoestisch optreden van The Bluesy Bakerboy’s, aanvang 16.00 uur.


- Woensdag 25 september: Informatieve markt Global Goals

Schiermonnikoog doet mee aan de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag aanstaande woensdag voor het gemeentehuis. Met het hijsen van de vlag laat de gemeente zien dat de gemeente zich ook inzet om de GlobalGoals, de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) te realiseren.

Woensdagmiddag is er een markt waar diverse eilander verenigingen en organisaties laten zien hoe zij zich inzetten voor de internationale duurzaamheidsdoelen. Maar liefst 75% van de duurzame doelen zal vertegenwoordigd zijn op de markt. De markt begint woensdag om 14.00 uur.


- Vanaf 28 september: Kamermuziek Festival

> Voor het complete programma: Klik hier of op de foto.


- 1 oktober: Start van inschrijving voor de Monnikenloop 2020

Voor de Monnikenloop die op 28 maart 2020 zal plaatsvinden, start de inschrijving op 1 oktober 2019 vanaf 20.00 uur via de website.


- 10 oktober: Energieadvies op maat

Op 10 oktober is een energieadviseur op het eiland. Inwoners kunnen een advies op maat krijgen door een mail te zenden aan de gemeente of te bellen naar 0519-535050.


- 26 oktober: Optreden van Kamerkoor Zestien Wad

Op 26 oktober geeft het landelijk Kamerkoor Zestien Wad een optreden in De Stag aan de Langestreek. Het koor brengt a capella koormuziek van Scandinavische componisten. Aanvang: 20.00 uur.- November, Wandelmaand op Schiermonnikoog

November is als vanouds de Wandelmaand op het eiland.
Voor alle activiteiten tijdens deze Wandelmaand: klik hier.


- Excursie Walvisvaart wandeling

In november kunt u meedoen met een Walvisvaart wandeling onder leiding van gids Eric Augusteijn. 
Voor alle data en inschrijven: Klik hier.